Снијег отежава саобраћај на Романији

Снијег на подручју Хан Пијеска и на Романији отежава кретање учесницима у саобраћају.

Република Српска 05.02.2020 | 16:36
Снијег отежава саобраћај на Романији

На цести је снијег којег чисте службе за одржавање путева, али због интензитета падања немогуће је очистити га у потпуности.

Саобраћање је отежано. Аутомобили возе јако споро, а велике проблеме стварају и теретна возила која имају потешкоће у кретању. Неки од њих покушавају прећи неке дионице на Романији тако што иду јако споро, скоро и да стоје и да се и не крећу. Снијег и даље пада појачаним интензитетом.

Из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БиХАМК) упозорили су да је због сњежних падавина за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца на путним правцима: Олово - Кладањ, Трново - Добро Поље и Мокро - Подроманија.

Угаженог снијега на коловозу има и на осталим путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Босне, па возаче на овим дионицама позивају на максимално опрезну вожњу.



Упозоравају и на учестале јаке ударе вјетра, посебно у јужним и југозападним крајевима БиХ. Због ниских температура могућа је и мјестимична поледица, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима вијадуктима и прилазима тунелима.

Апелују на возаче да прије поласка на путовање провјере информације о стању на цестама, путем телефона 1282, на њиховој wеб страници и мобилној апликацији, као и да на пут не крећу без зимске опреме.

Из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ (ФХМЗБиХ) наводе да данас у БиХ преовладава претежно облачно вријеме са сусњежицом и снијегом, а понегдје на сјеверу и са кишом.

"Сутра, нешто више облачности прије подне у централним и западним подручјима. У већем дијелу земље претежно сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. У јутарњим сатима по котлинама централне и источне Босне може бити магле и ниских облака. Послијеподне вјетар у слабљењу. Јутарња температура од минус седам до минус један, на планинама до минус 12, на југу од минус један до пет, а највиша дневна од нула до пет, на југу од четири до девет степени Целзијуса", саопћено је из ФХМЗБиХ.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ММ

05.02.2020 17:01

Романија катастрофа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

05.02.2020 17:57

Мој брале а тек у Ан пијеску метар ни грталица не може проци

Name

Ре:

06.02.2020 10:57

Јесте ли се вас двојица родили у Африци?!

Name

како

05.02.2020 19:25

Гледао сам емисију Српска данас,ништа нису јавили о снијегу око Сарајева. Да сада нисам отворио ваш портал, не бих ни знао да је сбијег пао на Романији. Хвала што нас извјештавате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

05.02.2020 19:37

Зима ко зима! Шта би сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

06.02.2020 10:55

Размажено, бато, размажено! Па, онда нервозно што не може дивљати путем, па му онда криво све. Уживам гледати шминкере, кад изађу из скупоцјеног аута у некој мајичици и љетним патикицама, па шизе што на путу има пар центиметара снијега и не могу да макну. Таквих залупаних мозгова биће све више и на њима само треба дерати паре. Наиђем поред и питам треба ли помоћи. Наравно, треба, али да он сједи у ауту, док ја качим сајлу и вучем га на суво. Е, па батице, авансно 100 КМ, и не бригај! Скупо?! Ај здраво и не сметај ми на путу! Ја сам више улагао у живот, а такви у "фенси" изглед и скупа аута која су на снијегу санке.