Брзина камиона узрок трагедије код Цазина?

Неприлагођена вожња и клизав коловоз узроци су тешке саобраћајне несреће која се догодила протеклог уторка у поподневним сатима у мјесту Лојићка, надомак Цазина, када је смртно страдала 18-годишња Амина Беширевић.

Босна и Херцеговина 05.02.2020 | 15:50
Брзина камиона узрок трагедије код Цазина?

Како нас је информисао портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић, први резултати вјештачења с лица мјеста показали су да је кривац возач теретног камиона, који брзину свог возила није прилагодио условима и стању пута.

"Прелиминарни резултати истраге и увиђај на лицу мјеста показали су како је камион неприлагођеном и великом брзином ушао у оштру и опасну кривину која се налази на том дијелу пута, те је дошло до заношења приколице која је потом ударила у аутомобил голф 6, који припада Ауто-школи 'Капић' из Цазина", истакао је Шиљдедић.

Од посљедица страховитог удара дио аутомобила је практично у потпуности уништен, несретна дјевојка је доживјела тешке повреде усљед којих је подлегла на лицу мјеста, док је инструктор прошао с лакшим тјелесним повредама.

Како сазнајемо, у тренутку несреће дјевојка је с инструктором пролазила један од својих посљедњих часова обуке за возача. Иако су на лице мјеста у врло кратком периоду стигли припадници Хитне помоћи и ватрогасци, који су уз помоћ специјалног алата ослободили тијело дјевојке из смрсканог возила, помоћи за њу није било.

Њена несретна и трагична смрт дубоко је потресла све који су је познавали, али и град Цазин, који је обавијен тугом и болом. Амина Беширевић је била матурантица и ученица завршног разреда Друге средње школе у Цазину, Смјер архитектонски техничар.

"Са дубоким болом обавјештавамо наше ученике, професоре и остале грађане да је у тешкој саобраћајној несрећи живот изгубила ученица наше школе Амина Беширевић. Драга наша Амина, молимо драгог Бога да ти опрости гријехе и подари љепоте џенета. Остајеш у дивним сјећањима својих разредних колега, разреднице, професора и осталог особља наше школе. У име свих упослених изражавамо саучешће и дијелимо бол са породицом", написао је у опроштајној поруци директор ове школе Харис Ћоралић.

Потресним и емотивним порукама од страдале дјевојке опраштају се и њене школске колеге, пријатељи и други грађани.

Како сазнајемо, против возача камиона Тужилаштво УСК је подузело законом прописане мјере и он је осумњичен за кривично дјело угрожавање живота у саобраћају. Иначе, кривина гдје се догодила ова саобраћајна несрећа једно је од критичних мјеста у овдашњем промету, гдје су се и раније дешавали слични догађаји.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Туга

05.02.2020 16:25

не могу ниста да написем а да све казем.Сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

06.02.2020 07:35

Ипак нас је премало да би своје младе животе олако губили. Искрено саучешће породици и свим њеним другарима.

ОДГОВОРИТЕ