Данас киша и снијег, могући и оркански удари вјетра

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно са кишом, у централним подручјима са снијегом, док су оркански удари вјетра могући у западним и источним подручјима, те Херцеговини.

Босна и Херцеговина 05.02.2020 | 08:27
Данас киша и снијег, могући и оркански удари вјетра

Крајем дана у већини крајева очекује се престанак падавина.

На југу Хегцеговине током већег дијела дана биће промјенљиво облачно са сунчаним периодима и суво, а дуваће олујни сјеверац и бура.

Због јаког сјеверног вјетра биће и вијавица, посебно на планинама и на висоравнима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Из Федералног хидрометеоролошког завода саопштено је да су у западним и источним подручјима и у Херцеговини могући оркански удари вјетра, више од 90 километара на час.

Највиша температура ваздуха биће од минус један до шест, на југу до 11 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Чемерно минус пет степени, Хан Пијесак минус четири, Соколац, Калиновик минус три, Мраковица минус два, Ливно минус један, Дринић, Нови Град, Зеница, Бугојно, Сарајево нула, Сребреница, Рибник, Рудо, Приједор, Бихаћ један, Фоча, Вишеград, Шипово, Тузла два, Билећа, Србац три, Бањалука, Бијељина четири, Требиње, Добој пет степени Целзијусових.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос је 24 центиметра, Сокоцу 18, у Сребреници 12, на Чемерну десет, Калиновику и Мраковици три центиметра. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар