Коронавирус се проширио у више од 25 земаља

Од коронавируса, од краја децембра до данас преминуле су 492 особе, док је више од 24.500 заражено, саопштили су данас званичници.

Свијет 05.02.2020 | 08:22
Коронавирус се проширио у више од 25 земаља

Болест се проширила у више од 25 земаља широм света, а највише случајева откривено је у Кини, пре свега у провинцији Хубеј, у којој се вирус и појавио, преноси ЦНН.

Последњи случајеви вируса откривени су на крузеру који је пристигао у Јапан, на коме је откривено 10 случајева, због чега је 3.700 путника брода задржано у карантину у коме ће остати наредне две недеље.

Највише заражених, али и смртних случајева забележено је у Вухану, где је од вируса преминуло 362, а заражено 8.351 особа.

Многе земље организовале су евакуацију својих грађана из Кине, а Велика Британија наредила је свима да напусте ту земљу, али није прецизирала на који начин, нити је понудила конкретну помоћ, наводи ЦНН.

Амерички Стејт департмент саопштио је да ће у четвртак послати још два авиона за евакуацију грађана, додавши да после тога нема у плану слање додатних авиона за евакуацију.

Епидемија коронавируса избила је крајем децембра прошле године, а претпоставља се да вирус води порекло од животиња, пре свега од слепих мишева.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миле

05.02.2020 09:47

Засто Срби непомазу браци Кинезима....

ОДГОВОРИТЕ