Најстарији француски градоначелник има 97 година и чека нови мандат!

Најстарији градоначелник, у Француској је Марсел Бертоме, он има 97 година! Он је најавио је да ће затражити нови мандат на изборима у марту месецу ове године!

Занимљивости 04.02.2020 | 16:32
Најстарији француски градоначелник има 97 година и чека нови мандат!

Како пише Франце Инфо, Бертоме је дужност градоначеника почео да обавља давне 1971. године.

"Још има ствари које требам направити и поново које требам преузети", рекао је Бертоме, градоначелник француског градића Саинт Сеурин сур л'Исле.

Бертоме је 2014. изабран као градоначелник без противкандидата, оставши на челној позицији у градићу који се налази близу Бордоа и броји 3.160 становника.

Ове године на локалним изборима у марту двојица припадника његовог левог политичког крила планирају се кандидовати против њега.

Садашњи градоначелник изричито одбија било какву могућност да његове године могу бити разлог који ће пресудити да не добије нови мандат.

"Можете бити изврстан човек са 97 година, а има и оних који ништа не могу направити ни са 20 година", рекао је градоначелник.

Локални избори у Француској одржаће се 15. и 22. марта. Странка центра председника Емануела Макрона нада се да ће остварити успех на локалним изборима први пут након оснивања 2016. али чини се да јој то неће поћи за руком, нарочито у већим градовима.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар