Нема смањења отпремнина за политичаре у ПСБиХ

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас се неће изјаснити о смањењу отпремина бх. функционерима с обзиром на то да није постигнута сагласност о хитности процедуре усвајања овог закона.

Босна и Херцеговина 04.02.2020 | 14:29
Нема смањења отпремнина за политичаре у ПСБиХ

Шеф Клуба посланика ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић повукао је закључак којим тражи да се Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас не изјашњава о смањењу отпремнина функционерима у институцијама БиХ.

Након тога посланици су обавили расправу о хитности процедуре. За разматрање овог закона по хитном поступку гласало је 19 посланика, 12 је било против, а пет суздржаних. Због непостајања већине из РС-а овај закон послан је додатно усаглашавање и неће бити разматран на овој сједници.

Приједлог закона којим се смањују отпремнине бх. функционерима, међу којима су и државни парламентарци, остао је тачка дневног реда Представничког дома ПСБиХ с обзиром на то да је шеф Клуба посланика ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић повукао свој закључак о томе да се ова тачка скине с дневног реда.

Иначе, посланик у Представничком дому ПСБиХ Дамир Арнаут упутио је у процедуру Приједлог закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ. Ријеч је о истом приједлогу закона који је Представнички дом ПСБиХ раније одбио, а којим се третира смањење отпремнина државним функционерима.

Усвајањем Приједлога закона о измјени Закона о плаћама и накнадама у институцијама БиХ максималне отпремнине парламентарцима, министрима и члановима Предсједништва БиХ би са 35.000 КМ биле смањене на 10.000 КМ.

Са 18 гласова против, 17 за и два суздржана Представнички дом ПСБиХ одбио је приједлог СДС-овог посланика Драгана Мектића да се на дневном реду данашње сједнице нађе Програм реформи који је усвојило Предсједништво БиХ и који је достављен у сједиште НАТО-а у Бриселу.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дусанка

05.02.2020 18:50

Сацекајмо бар до моје стварне пезије

ОДГОВОРИТЕ