Преминуо и трећи пацијент заражен вирусом грипа

Кантонална болница Зеница потврдила је да је 58-годишњи мушкарац који је протеклог викенда преминуо на њиховом Одјелу за инфективне болести такођер био заражен вирусом грипе типа А (Х1 -пандемијски сој)

Босна и Херцеговина 04.02.2020 | 10:59
Преминуо и трећи пацијент заражен вирусом грипа

То је, како је казао Фени начелник тог одјела Еднан Дрљевић, трећи доказани смртни случај у тој болници од истог вируса грипе ове сезоне, а сви су преминули у задње двије седмице.

- Пацијент је умро 1. фебруара, а и он је боловао од више хроничних болести. Тренутно на лијечењу имамо два пацијента заражена истим типом вируса грипе, али они су у стабилном стању и ускоро би требали бити отпуштени кући - најављује Дрљевић.

Тим за утврђивање мјера на спрјечавању и сузбијању ширења грипе КБЗ-а, каже Дрљевић, прати ситуацију и у вези могућности појаве заразе коронавирусом, а по наредби Кантоналног министарства здравља Зеничко-добојског кантона прије неколико дана формиран је Кантонални штаб за сузбијање коронавируса.

- Одржали смо састанке са директорима домова здравља и епидемиолозима у Кантону. Сутра ћемо имати нови састанак Штаба у КБЗ-у, а наш Протокол за борбу против грипе послали смо и Општој болници Тешањ - истиче Дрљевић, који је један од чланова Штаба ЗДК-а.

КБЗ је припремио одговарајући простор, уколико се укаже потреба, за лијечење обољелих од коронавируса, а потребно је набавити и заштитну опрему.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алеxа

04.02.2020 11:20

Не лазите народ каква грипа и бакраци. Фино реците корона вирус и готово.

ОДГОВОРИТЕ