Ђоковићу се испунила жеља да буде вољен

"Увијек је и желио да буде вољен, Федерер и Надал му у томе бјеже, а жеља му се испунила", пише ЦНН након што је српски тенисер Новак Ђоковић освојио свој осми Аустралијан опен.

Тенис 03.02.2020 | 13:48
Ђоковићу се испунила жеља да буде вољен

Амерички медиј наводи и да Ðоковић није изгубио утакмицу од почетка године и подсјећа да је Србија освојила прво издање АТП купа, а Ðоковић добио тада можда и најгласнију подршку откако се бави тенисом.

Амерички ЦНН је у тексу о Ðоковића на Аустралијен опену оцијенио да је Ðоковић, иако узнемирен и болестан, успио да освоји турнир осми пут и тако колеге из "велике тројке" добије на један начин.

"Јурећи за Роџером Федерером и Рафаелом Надалом већи део каријере, Ðоковић је постао први човјек у Опен ери који је освајао гренд слемове у три различите декаде тако што је побиједио снажног ударача Доминика Тима са 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 у незаборавном финалу које је трајало три сата и 59 минута", пише ЦНН.

Како се наводи, Ðоковић додаје да никада није изгубио финале у Мелбурну и сада има 17 трофеја са највећих турнира, што га је приближило Федереру и Надалу.

"У овој фази каријере, гренд слемове највише цјијеним. Они су мој приоритет. Прије него што сезона почне покушавам да поставим форму за ове догађаје, како бих био најбољи", рекао је Ðоковић.

ЦНН додаје и да би ово финале могло да се памти и по сукобу Ðоковића са судијом у другом сету, када га је главни арбитар опоменуо да прави дуге паузе пред сервирање, а затим му одузео први сервис.

Ðоковић је након тога потапшао судију по нози док је ишао ка столици и након што је сјео рекао му да је сада постао познат.

Ипак, судија га није казнио због контакта, чиме је спријечио ескалацију ситуације.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар