Магла на дионицама у котлинама, поледица преко превоја

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија несметано, магле има на путевима у котлинама и уз ријечне токове, а поледице у вишим предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 01.02.2020 | 08:14
Магла на дионицама у котлинама, поледица преко превоја

На путевима на којима се изводе санациони радови привремена сигнализација регулише одвијање саобраћај, чије је поштивање обавезно.

Преко превоја Ланиште на магистралном путу Кључ-Босански Петровац у ФБиХ данас ће због радова од 9.00 до 16.00 часова долазити до повремених обустава саобраћаја.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФбИх се због радова на двије локације магистралног пута Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека долази до повремених получасовних обустава, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих чекања. Из безбједносних разлога и даље је на граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар