Ове дјевојке нападају пласман на Олимпијске игре

Селектор женске репрезентације Србије Марина Маљковић саопштила је списак кошаркашица за Олимпијски квалификациони турнир, који ће се играти од 6. до 9. фебруара играти у дворани “Александар Николић” у Београду.

Кошарка 01.02.2020 | 00:11
Ове дјевојке нападају пласман на Олимпијске игре

Кошаркашице ће у Београд пристизати по завршетку клупских обавеза, а екипа ће бити комплетирана у недељу.

На списку се налази 16 играчица: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Миљана Бојовић, Јована Ногић, Снежана Богићевић, Александра Станаћев, Ана Дабовић, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

– Све смо једва дочекале ово окупљање. Сваком се радујемо, али ово је нешто посебно, јер ћемо имати прилику да пред нашом публиком обезбиједимо пролазак на Олимпијске игре – рекла је капитен репрезентације Јелена Брукс. 

Кошаркашице Србије ће прву утакмицу играти у четвртак, 6. фебруара, против Сједињених Америчких Држава од 20.00.

У суботу, 8. фебруара у 17.00 противник ће им бити Нигерија, а у недјељу у исто време Србија ће одмерити снаге са селекцијом Мозамбика.
– Очекује нас изузетно тежак турнир. Ниједну екипу не смемо потценити, пошто све долазе са истим циљем – рекла је Брукс.

Она је навела да национални тим неће имати много времена за припрему и да је зато потребна пуна концентрација за много информација и детаља у наредних неколико дана.

– Неће бити нимало лако, али то је борба за Олимпијске игре и не може бити другачије – закључила је Брукс.

Пласман на Олимпијске игре обезбједиће две најбоље пласиране екипе уз Американке, које су се као владајуће свјетске шампионке већ квалификовале у Токио.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар