У возилу Србина пронађена тона чистог кокаина

Перуанска полиција заплијенила је тону кокаина који је пронађен у комбију у власништву Србина Јована И. Како су пренијели перуански медији, лисице су стављене возачу, који је идентификован као Роналд Алдо Саманијего Хуаман.

Свијет 31.01.2020 | 15:06
У возилу Србина пронађена тона чистог кокаина

"Кокаин је пронађен у месту Лос Оливос, у близини Лиме, када је полиција зауставила бијели комби и примијетила велику нервозу код возача. Ухапшени је био сам у возилу и када је заустављен, покушао је да побјегне, али пошто је савладан и ухваћен, полицији је реко да је таксиста и да му је путник ког је превозио понудио да додатно заради ако комби превезе на одредиште.

Полиција је претресла комби и пронашла 50 кутија у којима је било камуфлирано по 20 пакета дроге. Сваки пакет је био у облику цигле и тежине око килограм”, пренијели су перуански медији изјаве званичника из полиције.

Провјером регистарских таблица комбија, полиција је наводно утврдила да он припада Србину!

Истражитељи су сигурни да је у шверцу тоне кокаина који је заплијењен учествовало далеко више људи. Очекује се њихова идентификација и хапшење - пренијели су извори. Како наводе, вјерује се да ухапшени возач комбија није високорангирани припадник групе и да је био задужен само за транспорт.

Перуански медији подсјећају и да је српска мафија посљедњих година знатно ојачала у Јужној Америци, као и да се преко српских нарко-босова обавља највећи дио трговине кокаином који иде у Европу, преноси Курир.

”Прије само недјељу дана у Перуу је ухапшен Давид Цуфај, српски држављанин који је због покушаја шверца двије тоне кокаина недавно осуђен на 17 година затвора “, наводе они. Истражитељи сумњају да ухапшени раде за исти нарко-картел.

Недавно је америчка агенција за борбу против трговине дрогом (ДЕА) као најтраженијег нарко-боса, моћнијег чак и од чувеног вође мексичког картела Хоакина Гузмана Ел Чапа, означила бившег боксера рођеног у Србији, чији је надимак Тито!

“Вођа нарко-мафије је мушкарац рођен у Србији, старости између 45 и 50 година, чије име се не зна са сигурношћу, а његов лик је и даље мистерија. Оно што се зна јесте да га сви зову Тито, по надимку бившег југословенског предсједника Јосипа Броза. Његова моћ на свјетском нивоу превазилази ону коју је некада имао Ел Чапо, који је послије хапшења у САД осуђен на доживотни затвор .“, открио је полицајац специјалне јужноамеричке полицијске групе која заједно са ДЕА трага за Србином.

У Перу је стигао, како наводи, прије око десет година и успио је да развије своју мрежу и сопствени нарко-клан, који дрогу шаље из Перуа у Европу. Колико новца троши на транспорт, свједочи то да се кокаин изузетне чистоће превози прекоокеанским бродовима, авионима, али и подморницама.

“Тито је до прије десетак година био тренер професионалних боксера у Србији. За кратко вријеме, од купца и посредника постао је главни снабдјевач европског тржишта кокаином произведеним у Боливији, Колумбији и Перуу. Један од оних који су радили за њега био је Зоран Јакшић, члан групе „Америка“. Направио је свој, српски картел, који је по заради један од најмоћнијих.”, подсјећа извор и додаје да је и ухапшени Цуфај радио за Тита.

Иначе, медији у БиХ су објавили да је Тито, за којим трага америчка ДРА, заправо бх. држављанин Един Гачанин.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тако

31.01.2020 15:09

Он је добио бинго !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

31.01.2020 21:29

То Србине! Не може Србин свако бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

01.02.2020 08:54

Сваки пакет био и облику цигле и тежио килограм, 20 пакета по килограм је тона.

ОДГОВОРИТЕ