Држављанин БиХ и Словеније ухапшени са 481 кг дроге

Припадници МУП-а Републике Хрватске привели су 29-годишњег држављана БиХ и 41-годишњег држављана Словеније који се терете за неовлаштену производњу и продају дроге. Код њих је пронађено 481 килограм марихуане.

Босна и Херцеговина 31.01.2020 | 10:14
Држављанин БиХ и Словеније ухапшени са 481 кг дроге

Привођење су обавили полицијски службеници Службе за сузбијање корупције и организираног криминалитета Загреб, Полицијског националног уреда за сузбијање корупције и организираног криминалитета РХ.

"Основано се сумња да су наведено кривично дјело починили заједно, на начин да су темељем претходног договора о сарадњи на засад неутврђени начин заједно набавили већу количину марихуане. Потом су ју превозили комби возилом, а на подручју опћине Краљевец на Сутли, у мјесту Радаково су их затекли полицијски службеници", наводи се у извјештају полиције РХ.

По налогу Жупанијског суда у Загребу обављена је претрага наведеног комби возила те је том приликом пронађена марихуана укупне тежине 481 килограм упакирана у већи број засебних пакета. Укупна вриједност заплијењене дрога процјењује се на пет до седам милиона куна (између 1,3 милиона КМ и 1,8 милиона КМ).

Осумњиченици су јуче предани притворском надзорнику, уз одговарајућу казнену пријаву Опћинском државном одвјетништву у Загребу.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МАСАЛА

31.01.2020 12:36

МАСАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wилиика

01.02.2020 08:33

Свака част људи раде... Нема шта.

ОДГОВОРИТЕ