"Зарадили" преко пола милиона КМ у пљачкама

Припадници полицијских снага у Унско санском кантону извели су данас у раним јутарњим сатима акцију у којој су ухапшене четири особе које се сумњиче да су извршиоци кривичних дјела које су окарактерисане као тешка крађа.

Босна и Херцеговина 30.01.2020 | 13:50
"Зарадили" преко пола милиона КМ у пљачкама

У координираној полицијској акцији судјеловали су припадници Сектора криминалистичке полиције УСК и Јединице за специјалну подршку, а акција је истовремено изведена у Цазину, Бужиму, Великој Кладуши и Босанској Крупи.

„Ухапшена су четири лица, а једно од њих је лишено од стране припадника полиције Републике Српске на територији тог ентитета те потом предато нашој полицији. Ова група се сумњичи да је у протеклом периоду извршила већи број кривичних дјела тешке крађе, те се доводи и у везу с кривичним дјелима прикривања и помагања у њиховом извршењу. Процјена противзаконите имовинске користи коју су остварили процјењује се на преко 500 хиљада марака. Група је била директно повезана с 36-годишњаком из Бужима, који је био њихов главни организатор и он се налази већ извјесно вријеме у полицијском притвору који му је у међувремену и продужен за мјесец дана“, истакао је Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК.

Према његовим ријечима, у току је криминалистичка обрада над овим лицима и, уколико се испостави да постоји још особа које су чланови ове криминалне групе, полиција ће поступити у складу са законом.

 Како незванично сазнајемо, та група је у више градова Унско санског кантона проваљивала у стамбене објекте и на њиховој мети су се налазили различити предмети, од драгоцјености до ствари које се налазе у свакодневној употреби у домаћинствима.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

30.01.2020 14:21

Дали ико поуздано зна, колико су странке на власти ( појединци у снсд-у, сда и хдз) зарадиле пљачкајући овај биједни народ, мислим да је то десетине милијарди марака?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2020 15:30

Питај СДА,зна Бакир гдје су вреће из Турске.

Name

Да, да

30.01.2020 15:04

Идемо у нато, браво ' браво багро.

ОДГОВОРИТЕ