Она је прекинула везу са Шабановом удовицом

Ускоро се приближава годишњица смрти некрунисаног краља народне музике Шабана Шаулића и његовог сарадника, пријатеља и музичара Мирсада Керића. И један и други животе су изгубили на ауто-путу у Немачкој, када су се враћали са једног од многобројних заједничких наступа.

Забава 29.01.2020 | 18:32
Она је прекинула везу са Шабановом удовицом

Суђење Алсину Левенту који се сумњичи да је колима усмртио Шабана и Мирсада биће 27. марта 2020. године у Немачкој. Тим поводом контактирана је супруга Мирсада Керића, Ружица Керић која са троје деце живи у немачком граду Офенбаху.

- Када су поједини медији писали како је тај возач-убица побегао из Немачке, како немачка полиција не зна где, ја сам већ имала позив за суђење. Немачка није Балкан па да се све то тек тако једноставно заташка и да се објави да се не зна где је тај човек. Осим тога, он је немачки држављанин, турског порекла.

Да ли ћете лично ићи на суђење или иду адвокати?

- Моја осећања пред то суђење су помешана. Ја сам ову годину дана провела у тузи и боли за мојим Мирсом, али и у приватној истрази. Ја једва чекам да суђење започне и наравно да ћу сваки пут ја лично бити присутна. То ми је јако битно јер желим да неке особе посматрам из непосредне близине, да видим реакције на њиховим лицима. Имаћу веома јака кључна питања, а која су веома важна за ово суђење.

За кога?

- Па, рецимо и за чланове породице Шаулић.

Можемо ли знати о чему се ради?

- Мени је јако битно да добијем одговор на питање, због чега је ноћу у 1 сат и 30 минута промењен лет Шабана Шаулића за Београд. Наиме, мене је мој Мирсо у то време назвао и рекао ми да је Шабан возача Мишаела Булића послао кући, јер је добио информацију да му је повратни лет за Београд померен из њему такође непознатих разлога. Због тога је мој Мирсо остао, сачекао Шабана па се заједно са њим запутио на аеродром. Нити га је мој Мирсо чекао на аеродрому, нити га је требао враћати. Ето, то је једно од многобројних кључних питања.

Да ли имате контакта са Горданом Шаулић?

-У почетку је било, али касније не. Наш последњи разговор је завршен тако да смо прекинули телефонску везу без поздрава. Ја сам јој тада рекла доста неких ствари, којих је она била свесна, али их није хтела признати.

Шта ви уствари очекујете од тог суђења?

- Очекујем да добије што већу казну. Ако не буде тако ја ћу да идем из ревизије у ревизију. Очекујем од њега да заиста каже све што зна. Ту у тој саобраћајној несрећи има доста сумњивих ствари, доста тога што захтева праве одговоре и које ја хоћу да разјасним. Ја сам приватно укључила истрагу из града Wиесбадена- јер је за Билефелд то обична саобраћајна несрећа. Одлучила сам да се борим до краја. Због чега је мој Мирсад требао да буде возач, а не тај Булић, зашто је мој Мирсад требао да погине.

Да ли имате контакта са Слободаном Бобијем Стојадиновићем који је такође био у аутомобилу и који је преживео?

-Наравно да сам у контакту. Наш однос је искрен и коректан, а колико сам сазнала, Гордана Шаулић му се не јавља. То је по мени велика срамота, јер тај исти Боби осим што је био Шабанов пратећи вокал, био му је пуних 15 година верна пратња, који је пазио да Шабан на време једе, спава, узима његове таблете када су на путовањима. Осим тога, били су и кумови. Ја знам све и више него треба, али се правим "луда“. Али, све ћу да кажем на суду. 

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар