Марина на инфузији, има само једну жељу у овој години!

Познати текстописац Марина Туцаковић (66) води битку са опаком болешћу и редовно одлази на хемотерапије, међутим каже да се њено здравствено стање погоршало због јаке упале плућа.

Забава 29.01.2020 | 17:19
Марина на инфузији, има само једну жељу у овој години!

Дани иду, идем и ја.. Моја жеља за ову годину јесте да будем жива и здрава. Сада сам закачила и неку тешку упалу плућа, али биће боље, надам се... - каже Марина.

- Не размишљам о раку, али се некад баш изнервирам. По природи сам нервчик, па ми се деси да ми све буде тешко, а ја тешка и нерасположена. Нервозна сам, али шта ћу, таква сам - искрена је Марина.

Марина је открила како је по самом открићу опаке болести покушала да се излечи и испричала да се тренутно лечи најновијом терапијом.

Када сам добила рак, давали су ми уље Светог Нектарија. Мазали су ме њим по челу. Ма, нема шта нисам користила. Морам често код кардиолога и ендокринолога. Примарн и инфузију и узимам неке витамине. Попила сам брдо антибиотика и организам ми је преоптерећен лековима. Поред свега тога, сада имам нову, додатну терапију. Дају ми и неку специјалну ињекцију. Веруј ми да антибиотици теже падају од хемотерапије - испричала је она.

Она је и објаснила како на њу утиче нова терапија.

Не осећам се добро. Имам вртоглавицу и мучнину. Добила сам нову терапију. То је нешто ново у Србији, а свуда се у свету већ користи. Реч је о ињекцији која се прима једном месечно, а узимају се и неке таблете. Видећемо, сви кажу да је то добро. За сада ми то обара леукоците, стално морам да контролишем крвну слику - каже Туцаковићева.

Ауторка бројних хитова каже да слуша савете лекара, али да никако не може да се одрекне свог највећег порока - цигарета.

Дуван нисам оставила ни сада кад имам упалу плућа. Доктор ми стално прича да треба то да баталим, али ја не могу. То је једини порок који имам и нема шансе да га се решим. Смањила сам број цигарета у току дана, а и то је битно. Једем доста воћа и поврћа и пијем сокове од ароније и цвекле - прича Марина.

Марини је пре две године дијагностикован рак дојке, а она истиче да је у почетку потпуно игнорисала болест и открила чега се то највише плашила.

- Мислила сам да нећу више бити као пре, да ћу морати да променим живот из корена. Плашила сам се болнице, лекова.. То је у суштини највећи отпор који човек пружа када сазна да је тешко болестан. Греше свí који размишљају на тај начин. Не треба тако да се гледа на болест, ја сам најгори и најбољи пример за то - рекла је Марина за Хит Информер.

Извор: Телеграф/ Информер  Фото: притсцреен/АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар