Пленковић смијенио министра Милана Кујунџића

Хрватски премијер Андреј Пленковић разријешио је министра здравства Милана Кујунџића дужности, потврђено је из хрватске Владе.

Регион 28.01.2020 | 10:37
Пленковић смијенио министра Милана Кујунџића

Кујунџић је ставио у понедјељак премијеру свој мандат на располагање због афере с имовинском картицом и непријављеном имовином. Рекао је том приликом да од Пленковића очекује да одлуку донесе на темељу чињеница, а не, како је рекао, на темељу медијског линча, како је пренијела агенција Хина.

На конференцији за новинаре испричао се на погрешно испуњеној картици, али и устврдио да ништа од његове имовине није сакривено, додајући да је ријеч о "номотехничким грешкама".

Истакнуо је да је ријеч о оркестрираним нападима појединачних интересних група на њега, преноси агенција.

Проблем непријављене имовине

Афера с некретнинама које се вежу уз хрватског министра здравства покренута је након открића његове неправилно попуњене имовинске картице и непријављене имовине.

Након суботњег састанка у Влади, Кујунџић је у понедјељак ујутро дошао на састанак с Пленковићем, након којег је најавио конференцију за новинаре.

Из Владе је саопштено како у одлукама које слиједе треба показати одговорност и водити рачуна о стабилности Владе и ХДЗ-а.

Кујунџић је раније изјавио како му не пада на памет дати оставку те да ће мандат одрадити до краја.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар