У цистерни у кругу фирме крили 400 килограма дроге

Анте С., власник фирме из Ускопља, ухапшен је након што су у недјељу припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у цистерни која се налазила у кругу овог предузећа пронашли око 400 килограма дроге, сазнају "Независне".

Босна и Херцеговина 28.01.2020 | 07:05
У цистерни у кругу фирме крили 400 килограма дроге

Терете га за организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

Како нам је потврђено, ова велика запљена сканка је резултат вишемјесечне истраге и координисане акције на којој су радили Тужилаштво БиХ и СИПА.

Сазнајемо да је на основу прикупљених информација цистерна фирме, која се иначе бави превозом, трговином и грађењем, претресена у кругу предузећа. У њој су била већа паковања сканка, чија је укупна тежина 400 килограма и за коју се сумња да је била намијењена за даљу дистрибуцију.

Иако је дрога пронађена у недјељу, просторије предузећа и јуче су биле под блокадом и надзором Специјалне јединице СИПА.

Претреси овог предузећа, у чијим просторијама је пронађена дрога, и јуче су вршени, па су изузети и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Како је потврђено јуче из Тужилаштва БиХ, у акцији је ухапшен један осумњичени, а вриједност заплијењене дроге на илегалном нарко-тржишту на подручју земаља ЕУ достиже вриједност од више милиона КМ.

Из СИПА је јуче саопштено да је акција спроведена по наредбама Тужилаштва и Суда БиХ.

"Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА ухапшена особа биће предата Тужилаштву Босне и Херцеговине на даље поступање. Полицијски службеници СИПА настављају рад по овом предмету с циљем документовања кривичног дјела", рекао је Лука Миладиновић, портпарол СИПА, не наводећи детаље акције.

Подсјећамо да је прошле године крајем октобра СИПА и на подручју Чапљине пронашла 300 килограма дроге, чија се вриједност процјењивала на око два милиона евра.

Дрога је била сакривена у подруму куће у мјесту Габела Поље, а већа количина врећа са дрогом била је у каналу за поправљање аутомобила.

Наркотици су били запаковани у 19 врећа, а тада је у акцији, осим дроге, пронађена и одређена количина новца и оружја.

Ове акције, у којима је заплијењена огромна количина дроге вишемилионске вриједности, резултат су активности Тужилаштва БиХ и партнерских агенција за спровођење закона на откривању и разбијању међународних кријумчарских ланаца, који врше кријумчарење опојне дроге с подручја Албаније, преко Црне Горе, у БиХ, ради даљег кријумчарења према Хрватској и другим земљама ЕУ.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Људи браћо мила

28.01.2020 10:55

Зашто се крију подаци нарко дилера, његов и од фирме, па није бомбоне продавао.... Већ дрогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

све у п.м

28.01.2020 12:35

каква истрага у питању је класицна дојава, вјероватно је газда искоцио из система сипа није у стању ухапсити провалника у Киоск

ОДГОВОРИТЕ