Били Ајлиш освојила пет Греми награда, вече посвећено Кобију Брајанту!

Млада поп звезда Били Ајлиш велики је добитник на рано јутрос завршеној 62. додели музичких награда Греми, припало јој је пет награда укључујући нагаде у четири главне категорије.

Забава 27.01.2020 | 14:56
Били Ајлиш освојила пет Греми награда, вече посвећено Кобију Брајанту!

Церемонија одржана у Стејплс центру у Лос Андјелесу дому ЛА Лејкерса, посвећена је легенди НБА лиге и Лејкерса Кобију Брајанту, који је тог дана погинуо у паду хеликоптера.

Осамнаестогодишња Ајлиш тријумфовала је у све "велике четири" категорије - песма године, плоча године, албум године и најбољи млади уметник.

Она је најмлађа уметница којој је то пошло за руком од почетка доделе награда, и прва од Кристофера Кроса 1981.

Греми за албум године освојила је за њен почетни албум "Wхен Wе Алл Фалл Аслееп, Wхере До Wе Го", који је снимљен у њеном породичном дому у Лос Андјелесу, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

"Никад нисам могла да замислим да ће ми се ово десити. Ја сам одрасла гледајући све вас", рекла је она када је изашла на бину да прими прву награду вечери.

Њен старији брат Финијас О'Конел такође је освојио награду за продуцента године за његов рад на њеном албуму. Рекао је да су снимили албум код куће зато што је он најкреативнији тамо где му је најудобиније.

Други велики победници вечери су били Лил Нас X који је освојио награду за видео године за "Олд Тоwн Роад" и реперка Лизо, која је добила три Гремија укључујући за најбољи поп соло наступ за њен хит "Трутх Хуртс".

Лизо као велика фавориткиња са осам номинација такође је освојила награду за Р&Б наступ за "Јероме" и за најбољи албум савремене урбане музике за "Цуз И Лове Yоу". Лизо је отворила церемонију и са домаћицом вечери Алишом Киз одала почаст баскетбол звезди Кобију Брајанту који је погинуо раније тог дана у Калифорнији.

"Вечерас је за Кобија", објавила је Лизо када је почела церемонија пре него што је отпевала "И'м Црyинг 'цос И Лове Yоу".

После њеног наступа Алиша Киз је изашла на бину и позвала публику да мисле на Брајантову породицу.

"Данас су Лос Анђелес, Америка и цео свет изгубили хероја", рекла је Киз и затим отпевала "Ит'с со Хард то Саy Гоодyе" у пратњи соул групе Боyс ИИ Мен.

Још неколико других изводјача одало је почаст погинулој кошаркашкој легенди током церемоније.

Четрдесетједногодишњи Брајант је погинуо јуче у удесу хеликоптера са својом тринаестогодишњом ћерком и још седам особа. Алиша Киз је рекла да сви сада осећају тугу.

Доминација Били Ајлиш и у мањој мери Лизо на церемонији Греми 2020. указује на пажњу дату новим музичким тенденцијама и поигравањем са традиционалним категоријама. Такодје ће умирити критичаре који су сматрали да се на Греми наградама последњих година предност давана мушким и белим уметницима.

Поред омажа Кобију Брајанту на синоћњој церемонији одата је пошта двема музичким звездама Принцу и реперу Нипсију Хаслу.

Извор: Република.рс Фото: YТ/сцреенсхоот

Коментари / 0

Оставите коментар