Смрт Брајанта: Пилот упозорен да лети прениско

Пилот хеликоптера у којем је погинуо легендарни кошаркаш Коби Брајант, његова 13-годишња кћи и још седмеро људи, био је упозорен да лети опасно ниско прије него што се срушио у брдима у Калифорнији, при брзини од готово 300 километара на сат, јавља Неw Yорк Пост.

Свијет 27.01.2020 | 11:19
Смрт Брајанта: Пилот упозорен да лети прениско

У трагичној несрећи погинули су сви који су били у хеликоптеру.

Аудиоснимка с контролног торња открива да је пилот Кобеовог хеликоптера био упозорен да лети прениско.

"Још увијек сте прениско за лет на овом времену", речено је пилоту.

Извори из кругова ваздухопловства рекли су да је вријеме у околини Лос Анђелеса, гдје се несрећа догодила, било јако магловито и да је већина хеликоптера била приземљена, пише Индеx.

Пилот хеликоптера Коби Брајанта планирао је слетјети на аеродрому Бурбанк, али кружио је око 15 минута чекајући допуштење за слијетање због лоших временских услова и других летјелица које су требале слетјети на аеродром.

Мало прије несреће пилот је подигао хеликоптер на више од 600 метара, а онда се срушио на висини од око 500 метара.

Подаци о лету показују како је брзина хеликоптера била готово 300 километара на сат.

Извор је Неw Yорк Посту рекао да је Брајантов хеликоптер имао два мотора па се не би срушио да је остао без једног мотора.

"Овакве се несреће догађају јер пилот губи осјећај у простору. С обзиром на остатке на мјесту несреће, чини се да су се забили у планину предњим дијелом хеликоптера", рекао је извор.

Додао је да је Кобијев хеликоптер стар 20 година, а ријеч је о хеликоптеру Сикорскy С-76. Њима, додаје, најчешће оваквим хеликоптером управљају два пилота, али у недјељу је Кобеовим хеликоптером управљао само један пилот.

"Вјеројатно је летио ослањајући се на оно што види, а не на инструменте који надзиру висину летења", додао је извор.

Хеликоптер се срушио у недјељу око 10 сати ујутро по локалном времену изнад брдовитога терена у Цалабасасу у Калифорнији, око 65 км сјеверозападно од Лос Анђелеса.

"Није било преживјелих. Имамо потврду која показује на то да је у хеликоптеру било девет људи, пилот и осам путника", изјавио је на конференцији за новинаре шериф Лос Анђелеса Алекс Вилануева. Одбио је идентификовати жртве.

На питање новинара вјерује ли да је на мјесту несреће било девет тијела, након што је у ранијим извјешћима назначено само пет мртвих, Виллануева је рекла: "То вјерујемо, да."

Повјереник НБА-а Адам Силвер потврдио је да су Брајант и његова кћерка Ђина међу погинулима па је упутио саучешће Брајановој супрузи Ванесси, пише Индеx.

НБЦ Неwс је објавио да су још погинули саиграчица из кошаркашке екипе Брјантове кћери те родитељ саиграчице Џон Алтобели и пилот. Алтобели је био тренер бејзбол клуба Оранге Цоаст. Међу погинулима је, како пише ТМЗ, и Кристина Маусер. Маусер је била кошаркашка тренерица. Ко су остали погинули, за сада није познато.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар