У Брајантовом хеликоптеру девет особа погинуло

Девет особа се налазило у хеликоптеру који се у недељу срушио у месту Калабасас у Калифорнији, објавила је локална полиција.

Свијет 27.01.2020 | 07:21
У Брајантовом хеликоптеру девет особа погинуло

Претходно су се појавиле информације да се у палом хеликоптеру налазило пет особа, али је затим прецизирано да је у летелици било осморо путника и пилот.

Полиција је потврдила да нема преживелих, док је из ватрогасне службе речено да је гашење пожара на месту пада летелице трајало око сат времена.

Шериф Алекс Вилануева је саопштио да разуме да постоје многа питања и истакао да ће истрага трајати дуго, те да ће бити неопходно време како би могао званично да се обрати са одговорима.

До пада хеликоптера је дошло у недељу ујутру по локалном времену, а према непотврђеним информацијама на летелици је избио пожар уочи рушења у брдима на територији која припада управи Калабасаса.

ЦНН се бавио условима у којима се одвијао лет хеликоптера. Како су навели, услови су били "магловити и облачни".

"Релативна влажност ваздуха је била на 100%, што значи да је ваздух био као каша. Било је магле и смога", рекао је Мајкл Гај, метеоролог ЦНН.

Бивши тренер Вајткепса Џон Алтобели и његова жена и ћерка, Кери и Алиса Алтобели, били су у хеликоптеру заједно са Кобијем, Ђијаном, пилотом и још троје људи.

"Ово је тужан дан за бејзбол и Брустер Вајткепс породицу. Пружамо подршку породици Атлтобели и свима који су учествовали у овој трагедији", навео је менаџер екипе Џејми Шевик.

Ђијана и Алиса су биле саиграчи на "Мамба Академији" и породице су заједно летеле на утакмицу из "Оринџ Каунтија" до "Таузанд Оукса", потрвђено је за "ЦНН" од стране помоћног тренера Џона Алтобелија у свом тренутном бејзбол клубу "Оринџ Каунти Колеџу", Рона Ла Руфе.

Потврђено је да је жртва пада хеликоптера и Кристина Мосер, помоћни тренер у кошаркашком тиму приватне основне школе из Оринџ каунтија.

"Моја деца и ја смо уништени... Изгубли смо дивну супругу у мајку. Молимо да поштујете нашу приватност. Хвала на лепим жељама, значи нам", написао је супруг страдале Мат Мосер.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар