Београд: "Црна Гора мила, увијек са нама била"

У Београду су одржани молебан и литије у знак подршке српском народу и светињама Српске православне цркве у Црној Гори.Патријах српски Иринеј коментаришући нови Закон о вјероисповјести у Црној Гори поручио је да такво безакоње свијет није запамтио."Црногорске власти чине оно што ни Турци за 500 година нису чинили", указао је патријарх српски Иринеј.

Србија 26.01.2020 | 17:24
Београд: "Црна Гора мила, увијек са нама била"

Патријарх српски Иринеј поручио је црногорским властима, на молебану подршке одбрани српских светиња у Црној Гори у Београду, да се оставе злих и ђавољих дјела и врате свом народу, историји, култури и вјери.

“О,Боже, шта све неће овај народ доживети. Да води цркву онај ко нема никакве заједнице са црквом и да организују цркву они који ни Бога у души немају, а хоће да имају цркву, неку своју црногорску” , рекао је патријарх српски Иринеј.

Патријарх је на крају литије и молебана који је служио испред Цркве Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду истакао да су се српски народ и његове светиње у Црној Гори нашли у проблему који је толико тежак да се не може ријешити "силама људским" и да само може помоћи Бог.

“ Нема проблема који неће Бог решити. Овај проблем у којем се нашао српски народ, наше светиње у Црној Гори само Бог може помоћи да их одбранимо и сачувамо.”

Патријарх Иринеј указао је да такво безакоње свијет није запамтио и да црногорске власти чине оно што ни Турци за 500 година нису чинили. Он је апеловао да народ не посустане и настави са мирним протестом и јеванђељским начином истраје и тражи да се зло отклони.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

незнам

26.01.2020 17:22

Пустите црногорце да људи зиве по лицном находјењу не изигравајте родитеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

26.01.2020 20:01

Сви ти људи који протестују у ЦГ су Црногорци ито нико не оспорава и скоро сви су крстени у тим црквама које безбозник Мило Дјукановиц хоце да одузме а нема их коме уступити јер Дедејиц није окупио оцекивану секту

Name

ре

27.01.2020 07:32

Београд пун црногораца

Name

борац

26.01.2020 17:23

Да мила вам Црна Гора али нису црногорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

26.01.2020 17:24

Шта измишљају да турци нису чинили лоше кад јесу.. и зна се како су претварали цркве и манастире у џамије и заврањивали изградњу цркава од камена без звоника.. само од дрвета су давали има сачуваних таквих цркава. неке су укопаване да им се не види кров.. и што подршка народу прво, какво је то ложење народа... капиталисти прави нећете порез да плаћате Црногорцима.. а они истакнути борци против турака.. док су по Београду срби и турци заједно шеверцовали и дружили се, црногорци су ратовали против турака.. само пљујете а појма о својој историји немате.. само дај дај вама.. слобода ајмо слобода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вз

26.01.2020 17:43

То је исто ко да се семберија одвоји или бацка, тако настасе црна гора и херцеговина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

26.01.2020 23:01

Није теби добро

Name

боомбо

29.01.2020 08:33

Увјек била снама , само из зајебанције призна косово.

ОДГОВОРИТЕ