Владавина најгорих уз промјену “амбалаже”

Владавина најгорих: Промјена “амбалаже” не прикрива дубоку поквареност, подлост и суровост аутократског Режима

Република Српска 25.01.2020 | 16:51
Владавина најгорих уз промјену “амбалаже”

1.
Милорад Додик врло систематично мијења амбалажу “најдуговјечније коалиције”: Након Марка Павића брише се и Петар Ђокић са “паковања”.

2.
Другим ријечима, умјесто старих корумпираних кадрова, на нову "амбалажу" се утискују ликови младих корумпираних кадрова ДНС-а и СП-а, коалиционих партнера Додиковог СНСД-а.

3.
Потпуно је небитно ко ће да замијени Павића и Ђокића, јер се неће ништа битно промијенити у функционисању тих странака; Оне ће, као и досад, остати искључиво интересне, клијентелистичке, клептократске организације.

4.
За функционисање коалиције, њихов производ, промјене на “амбалажи” не значе ништа, јер ће дјеловање остати исто, садржај црвљив и са давно истеклим роком трајања.

Дистопија у наставцима.

5.
То што је Додик багателисао коалиционе партнере такође не значи много, јер и досад су добијали колико је он хтио. 

6.
Једина промјена је да ће он сада и суштински, осим СНСД-а, водити и ДНС и СП, па ће постати предсједник свих “странака” које чине владајућу коалицију. 

Какистократија, владавина најгорих, се наставља.

7.
Додиково “милосрдно” дјеловање према Ђокићу и Павићу, којима за живота приређује политичке сахране, да би могли видјети сопствени “укоп” и ко ће све за њима заплакати (мало ко је то учинио), служи и за одвлачење пажње са огромних проблема у РС, чињенице да све тоне, да је ентитет у својеврсној изолацији, јер у њега нико значајан не долази, становништво масовно одлази, да су све институције поробљене, узурпиране, приватизоване, да привреда, здравство, образовање нестају у живом блату личних интереса и да се услови живота диктирају из Командног центра логора.

8.
Ђокић је за Додика “завршена прича”, његово одвлачење на депонију је ствар технике; Наставио је, зато, у циљу одвлачења пажње, напад на СДС, трошећи Мићу Мићића, али и темељно понижавајући бијељински СНСД, показујући им да унутар кључне странке заузимају мјесто у “магарећој клупи”. 

9.
Промјена “амбалаже”, ма колико била “атрактивна”, нуђена јавности као “трилер”, представљена кроз низ “узбудљивих” епизода, упркос свему, не може прикрити суровост Режима, који се свакодневно манифестује; Између осталог и кроз атак Игора Радојичића на младе људе Павла Кнежевића, Бојана Гајановића и Ању Грубачић, што су организовали скуп 30.12.2018., на којем се тражила истина о убицама Давида Драгичевића и њихово кажњавање.

10.
Мирни скуп је разбијен бруталним нападом страначке милиције СНСД-а, а наставак заташкавања злочина је и Радојичићева тужба против троје младих; Она представља инсистирање на лажима које је недостојни градоначелник Бањалуке изговорио након тог скупа, неистинито оптужујући учеснике за оштећење технике, која је требала бити кориштена за наступе током новогодишњих празника. 

11.
Иако је доказано да оштећења није било, Радојичић је поднио тужбу, тражи одштету од цца 170 хиљада КМ, а, истовремено, ћути већ четврту годину о криминалу који је почињен током мандата његових претходника и у којем је Град, разноразним малверзацијама, оштећен за десетине милиона КМ.   

12.
Промјена “амбалаже” не може прикрити ни чињеницу да Режим покушава да именује Дарка Ћулума, једног од кључних криваца за покушај заташкавања злочина, на позицију директора СИПА, а да је један од круцијалних циљева које би наречени требало да постигне наставак прикривања поменутог злодјела и са тог нивоа.

13.  
Промјена “амбалаже” не може прикрити чињеницу да је правосуђе у рукама злочинаца, што директно потврђује пуштање из притвора Славише Јурошевића, организатора покушаја ликвидације Слободана Васиљевића; Док су сви припадници његове злочиначке групе, која је покушала убити Васиљевића 01/02.06.2019. у притвору, Јурошевића је Суд у Источном Сарајеву пустио да се брани са слободе. 

14. 
Таква одлука нема никакве додирне тачке са правом, већ искључиво са политичком моћи и корумпираношћу правосуђа.

15.
Имало би се још много тога набројати, али нема потребе за тим, јер је више него очигледно да промјена “амбалаже” не значи никакву, ни минималну, промјену у функционисању Унутрашњег окупатора, демонстрацији његове насилности, суровости, бруталности и презира према онима које су поробили.

16.
Владавина најгорих се наставља; Тоталитаризам иде ка свом врхунцу и тек ће да услиједе насилне акције Режима, који се остварује искључиво злом.

хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Ухх

25.01.2020 16:05

На силу су досли на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

25.01.2020 17:36

Засто народ цути на ово униставње РС и растјеравање народа Све нас је мање народ исељава а ова банда не мисли да сајси са власти

Name

али како

25.01.2020 19:10

Како ме овај Мићич изненадио,ја сам мислио да је он мало намазанији стари лисац,он глупан кога свијет није видио.Е сад,не због овога што је урадио СДС-у,јер СДС се требао оваквих још раније ријешити,него ШТО ЈЕ СТРЕЉАО САМ СЕБЕ,умијесто да глат прође у БН,јер снсд такорећи и нема шансе,он изврши политичко самоубиство ито ни мање ни више него га Додик сроза право под танак лед.

Name

Ре Брацо

25.01.2020 19:16

Ма ко сути?! Има да двар -три молебана разбацимо као у Црној Гори па да видис како се ствари мјењају

Name

Сиаотхе

26.01.2020 07:20

Ламуњане, ко је убио Давид-а?

Name

099

25.01.2020 16:06

за саку власти онце направит коалицију са црним дјав олом само да неизгуби власт само нека има круну на глави некаје ко напрстак њу неце дати низаста свеце остало дати јермусе власт омилила

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

25.01.2020 16:15

Потписујем сваку ријец !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такодје

25.01.2020 16:24

На залост.

Name

Милан Б.

25.01.2020 16:29

Овај Додик ,за кога он ради, ста он тражи на челу једне земље, па зар овакви људи у опсте требају да су на слободи????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

25.01.2020 16:36

Да нетребају, али овдје нема владавине ни права ни правде, а ни слободе за цестете људе који мисле својом главом.

Name

Мерц

25.01.2020 16:43

ТЕСКО ЈЕ СВЕ ОВО ГЛЕДАТИ И ЦИТАТИ КОМ. ДНО ДНА..АЛИ ДВА ДАНА ПРЕД ИЗБОРЕ СРБИ МИЈЕЊАЈУ МИСЉЕЊЕ..50КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комерц

25.01.2020 17:41

И није баш тако...избори се намјештају, на крају се још купе папци.

Name

НАДА

25.01.2020 16:52

Све наведено је гола истина али ме занима како изаћи из ове ситуације.Поуздано знам да предстохећи избори неће донихети очекиване примјене јер РЕЖИМ има све инструменте да и ове изборе покраде!Зашто ћуте Академска заједница,Борачка организација,Удружење пензионера,Синдикат и све остале асоцијације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Б.

25.01.2020 19:18

И мене чуди да све организације ћуте и окрећу главу, људи који воде те организације или су уцјењени или потплацени. Ипак прије да је уцјена,уцјена је једино јако орузије које они имају, ако на уцјену неко не пристане у стању су и да иду и даље нпр.убиство Крунића.Па чак ни избори нису чисти,и опет ниста,никакве реакције!

Name

Гаги

25.01.2020 17:07

Нема горег од Лактаског Гебелса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

25.01.2020 17:34

Нема потребе да бројиш ни ово што си побројао јер твоја не пије воде ни код мене а камо ли код њих, односно, ових побројаних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пола

25.01.2020 22:25

гласацког тијела за њега гласа сто мора а другу половину поцасти са пивом сендвицем и пензионерима педесет марака једнократно умјесто повисице коју требају редовно добијати! Али назалост ниво свијести нам је далеко испод нормале! Али неради се о нивоу свијести него о цасти једног народа који је и то заборавио ста је цаст па подрзава и гласа за своје дзелате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као

25.01.2020 22:27

сто су просле пластицне вреце које униставају природу тако це те и ви који униставате све сто је позитивно у људском роду!

ОДГОВОРИТЕ