Убио професора, затим себе испред Скупштине Србије

Властимир Шевер (42), предузетник из Старе Пазове, који се прексиноћ убио испред Народне скупштине у Београду, само три сата раније је у Старој Пазови убио Дејана Илића (48), професора ДИФ!

Србија 25.01.2020 | 10:56
Убио професора, затим себе испред Скупштине Србије

Шевер је у четвртак око 16 сати хицем из пиштоља усмртио Илића у месту Гајићка бара, а затим је отишао у центар Београда и пуцао себи у уста из истог оружја на степеништу парламента.

- Тело Дејана Илића нађено је прекјуче поподне. Леш са разнетом главом, који је плутао по површини воде, уочио је рибар. Одмах је позвао полицију. Откривено је да је Илићу испаљен метак у потиљак, а како поред њега није било оружја, инспектори су одмах схватили да је реч о убиству и покренули су истрагу. Само три сата након овог злочина Београђане је шокирало самоубиство Властимира Шевера - каже извор и наставља:

- Код Шевера у џепу нађено је опроштајно писмо, у коме је он навео да се на очајнички корак одлучио јер је запао у личне проблеме. Полиција је убрзо схватила да су убиство професора и самоубиство Шевера повезани, па су упоредили метак нађен на месту убиства и метак нађен испред Скупштине. Вештачење је показало да су оба метка испаљена из истог оружја - објашњава наш извор из истраге.

Полиција испитује мотиве бруталног злочина.

Заједнички бизнис

- Шевер и Илић су имали заједнички бизнис, продавали су пољопривредне машине и аутомобиле. Претпоставља се да су се кобног дана нашли код Гајићке баре, која је иначе забачена и удаљена од кућа. Постоји могућност да је Шевер, који је био у дуговима, дуговао и професору. С друге стране, није искључено ни да је било обрнуто - објашњава извор.

Иначе, Властимир Шевер био је вишеструки повратник у вршењу кривичних дела, нарочито у области привредног криминала, али и имовинских деликата, а пре две године био је и хапшен. - У Старој Пазови је имао фирму „Лукс“, која је пружала услуге одржавања објеката и бавила се производњом предмета од метала. Био је и власник рентакар агенције и агенције за регистрацију. Међутим, он је преварио више људи за огромне новчане износе, те се зато склонио из Старе Пазове. Највероватније се у Београду крио - каже извор и додаје да је Шевер био хапшен 2017, заједно са једном извршитељком, због утаје пореза и злоупотребе положаја. - Био је ожењен и имао је двоје мале деце - рекле су јуче Властимирове комшије.

Плагијатор

С друге стране Дејан Илић радио је на ДИФ од 1997. као ванредни професор за корективну гимнастику, али му је у октобру прошле године Сенат Универзитета у Београду поништио диплому. Како је тада било наведено, Илићу је изречена јавна осуда због плагирања докторске дисертације. - Неки кажу да је важио за свађалицу. Онако, био је дрчан и бучан - каже извор.

(Курир)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рале

25.01.2020 11:40

Могу му приписати ста хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

27.01.2020 06:53

Да, могу му приписати шта хоће.