Јокић није добио довољно гласова, Дончић јесте

Никола Јокић није успио да сакупи довољно гласова да би био стартер на овогодишњем НБА Ол-стар мечу, али 20-годишњи репрезентативац Словеније Лука Дончић јесте.

Кошарка 24.01.2020 | 09:21
Јокић није добио довољно гласова, Дончић јесте

Стартере на Ол-стар мечу који ће се 16. фебруара одржати у Чикагу бирали су навијачи, тренери и представници медија. Гласови навијача у интернет анкетама на крају су се рачунали као 50% овог избора, док су по 25% били рачунати избори НБА стратега и америчких новинара који прате најјачу лигу свијета.

Они су бирали по два “спољна” и три “висока” играча и из Западне и Источне конференције. Јокић, који ни прошле године није био стартер, али јесте накнадно уврштен у учеснике “сусрета свих звијезда”, мораће да прође кроз исту процеду и ове сезоне.

А процедура је прилично једноставна: сљедећег петка, сат иза поноћи, тренери који буду одређени да воде екипе на Ол-стару ће одредити још по седам резервиста из својих конференција, што је шанса да Србија опет има свог представника на овом НБА спектаклу.

Два играча са највише “здружених гласова” ће, као капитени, на својеврсном драфту 6. фебруара бирати од преосталих 20 кошаркаша ко ће бити саиграчи, невезано за то из које конференције “потичу”.

Из Јокићеве, Западне конференције, за стартере су одабрани Леброн Џејмс, који ће бити капитен трећу годину заредом, његов саиграч из Лејкерса Ентони Дејвис, затим МВП финала Каваи Ленард који је из Торонта прешао у Клиперсе, звијезда Хјустона Џејмс Харден који је минуле ноћи имао више него занимљиве дуеле са Јокићем, те Лука Дончић, који не само да је први пут учесник “сусрета свих звијезда” – већ је одмах уврштен у стартну поставу.

Када је о Источној конференцији реч, као капитен ће је предводити прошлогодишњи МВП, Јанис Адетокумбо из Милвоки Бакса. Уз њега, сигурни стартери из те конференције су још и Паскал Сиакам (Торонто), Џоел Ембид (Филаделфија), Кемба Вокер (Бостон) и, попут Луке Дончића први пут на сусрету “свих звијезда”, Тре Јанг (Атланта).

(Блиц спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар