У Пољској школа забранила ђацима да кукају!

Основна школа бр. 143 у Варшави одлучила је званично да забрани кукање односно било какве жалбе, негативне примедбе и кукање. Ово бизарно правило су увели у овој горепоменутој школи да научи Пољаке оптимизму.

Занимљивости 23.01.2020 | 17:23
У Пољској школа забранила ђацима да кукају!

Сада се творци бизарног правила у основној школи 143 у Варшави надају да ће њен пример следити и друге школе!

"Забрана да се ђаци жале обавезује од прага школе. Подсећамо сами себе да треба да гледамо оно што је добро, позитивно а не да кукамо"објаснила је пољској приватној телевизији ТВН24 бизарну забрану учитељица те школе у Варшави Анета Пухала.

Директорка школе Кристна Јакубовска верује да ће на тај начин научити ђаке, учитеље и родитеље да се замисле да ли вреди само кукати или је боље приметити шта је позитивно а такав начин учења оптимизму од малих ногу уследиће након распуста и у једној основној школи и обданишту у месту Тихи на југу Пољске.

"Пољаци вековима воле да пишу о себи како су прљави, неуредни, не поштују правила. Сви знамо те ствари. То је трајна пољска слика сопствене заједнице. Али кукамо мање него пре 30 година" казао је за ТВН24 социолог Адам Лешчински.

Пољски психијатар Марек Јурашек упозорио је да су о тој склоности Пољака да кукају, жале се и с песимизмом гледају на свет и друштво написане и књиге, а да се такав тип "јунака" појављује често и у литератури.

"Постоји зараза кукањем које изазива стрес. У друштву са више симпатија гледамо на оног ко се жали. А ако неко прича - супер, купио сам кола, идем на летовање, на такве особе се гледа са антипатијама и не волимо их" казао је Јурашчек.

Експеримент учења оптимизму од малих ногу у те две пољске школе за сада има једну ману - не предвиђа никакве казне за оног ко забрану прекрши.

Извор: Занимљивостидана.цом 

Коментари / 0

Оставите коментар