"Немате се више коме жалити: Држава је приватизована!

- Јасно је одавно да они могу да раде шта год хоће. Никоме не одговарају за то, не сносе никакве посљедице чак и за свој нерад и нечињење се награђују. Може им се, раде шта хоће. Ово је њихова приватна ствар, и Република, и држава.

Република Српска 23.01.2020 | 13:36
"Немате се више коме жалити: Држава је приватизована!

Коментаришући најаву да ће за диркетора СИПА-е бити постављен Дарко Ћулум, члан групе Правда за Давида Озрен Пердув каже да више не зна коме да упути питање какву поруку шаље грађанима.

„Јасно је одавно да они могу да раде шта год хоће. Никоме не одговарају за то, не сносе никакве посљедице, чак се иза свој нерад и нечињење награђују. Може им се, раде шта хоће. Ово је њихова приватна ствар и Република и држава. Они су приватизовали ову државу и тако се и понашају у складу с тим. Народ је битан само пред изборе када треба да заокружи њихове странке. Немате више ни коме да се жалите.“

Пердув у изјави порталу Бука каже да су препуштени сами себи, а незванично сазнаје да ни од Европске уније не могу очекивати много. 

„Ова наша хоботница од политичке елите је добро пустила пипке свуда, у свим институцијама. И у самој делегацији Европске уније. Нас нема ко да чује. Имам осјећај да они склањају све те људе који су били у тој истрази и стављају их на неке друге позиције. Можда са циљем да се не утврђује њихова одговорност или да је избјегну. Али не може се побјећи од истине и правде.“

Додаје како су у јуну прошле године поднијели захтјев за заштиту уставом загарантованих права због свега што се дешавало у паркићу поред Храма. Тај захтјев је ишао и против директора полиције Ћулума. До данас, пак, реакције Окружног суда, који треба да реагује по закону о хитном поступку, нема. 

„За мене је поразно то да се Ћулум унаприједи, застрашујуће је. Тај човјек се уопште није огласио о свему што се дешавало протекле двије године. А на челу је полиције. Чини се да је он, заправо, нечији послушник и да само слуша и клима главом. Он ће такав бити и на челу СИПА-е, ако буде. Ту је да слуша своје шефове. А знамо ко су шефови. На крају крајева, можемо да примијетимо како лијепо сарађују странке на државном нивоу. У моменту кад треба да заштите свој интерес, они ту немају ни вјеру, ни нацију. Али ту причу продају људима, који се, нажалост, пецају на то“, казао је Пердув за Буку.

За крај се пита хоћемо ли се ми људи коначно ујединити око наших интереса и коначно се престати дијелити, јер, како наводи, „они живе, а ми животаримо“.

(БН) 

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Гоци

23.01.2020 13:14

Сад испаде да нико не ваља само та твоја група да ваља,па ви сте давно процитани од народа зато вас је и десетак и остало,мани те се демагогије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал

23.01.2020 14:04

То није демагогија Гоци, онда су и твоји ставови демагогија.

Name

Дијагноза

23.01.2020 14:52

Нема везе колико их је, да има државе њих неби ни било, ЗАШТО НЕ РИЈЕШЕ УБИСТВО?

Name

Гангстерај

23.01.2020 16:06

Гангстерај у сарадњи домаце нарко мафије и ЕУ политицке мафије. Е ово није видјела ни Калабрија. Огавна усрана дрзавица пуна мајмун нарко босова у скупим одијелима.

Name

Рв

23.01.2020 13:27

Они живе, ви животарите а ми умиремо. То је права и једина истина. Власт - опозиција - народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

23.01.2020 14:01

Бајина башта д.о.о.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

23.01.2020 14:30

Додик је србима подметнут,као Тито,да унисти Православје,од Запада,засто иде код папе,поттписује за НАТО,исто че нам ше десити као у Црној Гори,

Name

Дзаба

23.01.2020 14:33

Опет Софија пијана. Дзаба све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

23.01.2020 17:33

Држава је покрадена, опљачкана, покрадени избори, уништили су све просперитетно, а народ није гласао за њих. Они ( секта снсд и сатрапи) нису представници народа, они су самозвани представници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Избјеглица

23.01.2020 17:42

Кадија те тузи, кадија ти суди...упомоцц

ОДГОВОРИТЕ
Name

сцорпио__

24.01.2020 02:49

Мени је јасно да у свакој дрзави свијета Постоји Мафија али се пласим сто код нас мафија има дрзаву и води је. Људи са великим ратним искуством у Убијању од Ратни Специјалаца до Ратни Снајпериста воде Муп РС. Власт Користи Криминалце против градјана. У Бања луци градјани зиве у Страху Дилери слободно дилају по Бањалуцким насељима а Полиција се сета и ниста не предузима.

ОДГОВОРИТЕ