И други кинески град под карантином

Након кинеског града Вухана, који је са својих 11 милиона становника стављен у каратнин због новог смртоносног вируса, и други град ће задесити иста одлука.

Свијет 23.01.2020 | 12:48
И други кинески град под карантином

До сада је, према најновијим информацијама, од корона вируса, који је почео да се шири Кином, али и околним земљама управо из Вухана, умрло 25 особа, док је скоро 600 заражено. Светска здравствена установа данас одлучује да ли ће прогласити светску опасност.

Због избијања епидемије кинески град Вухан је у карантину. Обустављени су ваздушни, железнички и друмски саобраћај који воде ка том граду, али и из њега. Званичници су становницима саветовали да не излазе из града, а осталим становницима Кине да у тај регион не путују.

ББЦ јавља да су кинеске власти донеле одлуку да се и други град Хуанганг стави под карантин, а одлука ће, како тврди британски јавни сервис, бити ускоро и званично саопштена. Тај град налази се шездесетак километара од Вухана и у њему живи око шест милиона људи.

У међувремену научници сумњају да је узрок заразе змија отровница, односно врста кобре, која се са осталим животињама продавала на локалној пијаци, чији су радници први оболели.

Такође, оно због чега највише страхују је да би вирус могао да мутира и још брже да се шири.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пешо

23.01.2020 13:40

Бога питај колико је Кинеза у Србији. Можда је један од њих заражен вирусом корона. Србија је у регији најугроженија, јер у Србији има око 20 хиљада Кинеза.

ОДГОВОРИТЕ