Са 15 година имала је лице старице а сада као права тинејџерка!

Петнаестогодишња Кинескиња Сјао Фенг је због ретке наследне болести физички прерано остарила али данас изгледа као права тинејџерка и то захваљујући добрим људима, који су сакупили више од 20.000 фунти за пластичну операцију.

Занимљивости 22.01.2020 | 20:45
Са 15 година имала је лице старице а сада као права тинејџерка!

Након што је прошлог месеца у Болници за пластичну хирургију “Санлајн”, у Шењангу (провинција Љаонинг) подвргнута операцији која је трајала седам и по сати, први пут се суочила с новинарима, када је и први пут видела свој нови изглед.

Као и њена мајка, Сјао Фенг пати од прогерије, наследне болести која узрокује превремено старење, а јавља се у једном од осам милиона случајева. У њиховом случају стари само кожа, али не и органи, због чега су шансе за преживљавање веће.

Сјао Фенг је 29. децембра оперисао тим од десет хирурга, три анестезиолога и пет медицинских сестара.



Хирузи су уклонили вишак коже дебљине седам центиметара, оперисали нос, обрве и уста.

Управа болнице је на крају решила да јој не наплати трошкове лечења у укупном износу од 56.000 фунти, те да сакупљена средства уложи у њену рехабилитацију и будућа истраживања!

Фенг је кожа почела да се опушта када је имала само годину дана, а када је завршила средњу школу, одлучила је да одустане од даљег школовања, плашећи се упознавања с новим људима.

"Петнаест ми је година, а имам лице жене од шездесет година. Колико желим да изгледам као средњошколка!" написала је очајна Сјао Фенг у писму локалном добротвору Гуоу Мингјиу, у нади да ће јој он помоћи да прикупи новац за пластичну операцију.



Прошлог месеца, Гуо, који је и заменик председника Свекинеске федерације синдиката, ступио је у контакт са болницом “Санлајн”, која је одмах пристала да је оперише уз попуст од седамдесет одсто.

После тога је Гуо организовао јавно прикупљање новца седмог децембра, када је за само један дан сакупљено 40.000 јуана (4.290 фунти). Затим је организовао хуманитарни маратон за тинејџерку. Сви заједно, маратонци су сакупили више од 150.000 јуана (16.000 фунти).

Данас је најсрећнији дан у животу моје ћерке "Ноћ после њене операције била је најмирнија у мом животу, јер сам био сигуран да ће је лекари излечити и помоћи јој да живи и учи радосно у будућности."  изјавио је отац 

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар