Изјашњавање иза затворених врата о убиству Крунића

Бенеди Ђукановић (42), Емилио Балдо (53) и Родољуб Гајић (35) оптужени у случају убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића као и рањавање Горана Илића, данас се о кривици у Окружном суду у Бањалуци, изјашњавају иза затворених врата јер новинарима није дозвољено да приствују рочишту о изјашњењу о кривици.

Република Српска 22.01.2020 | 14:24
Изјашњавање иза затворених врата о убиству Крунића

Ðукановић и Балдо се терете за припрему и извршење злочина а Гајић који је тада био радник Крунићевог предузећа "Сектор Секјурити"  терети се за помагање.

Оптужени су управо под јаком полицијском пратњом доведени у Суд.

Маринко Бркић, бранилац Родољуба Гајића рекао је да његов брањеник није знао да ће Славиша Крунић бити убијен.

"Без директног умишљаја нема ни субјективног елемента кривичног дјела", рекао је Бркић пред почетак рочишта.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре 22.04.2019. године у ноћи када је убијен Крунић и његов пратилац у близини његове куће у Гламочанима код Лакташа.

Према оптужници, убиство су из аутоматских пушака извршили Ðукановић и Ковачевић, а Балдо је био осматрач и дојављивач.

Ђукановић и Ковачевић су из аутоматских пушака најмање 36 хитаца на џип и нанијели тешке повреде  Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, а рањен возач Горан Илић.

Илић је рањен успио да искочи из возила и из службеног пиштоља испали 14 хитаца према Ðукановицу и Ковачевићу који су му узвртили паљбу па је у размјени ватре погинуо  Ковачевић један од нападача.

У оптужници се наводи и да је извршење злочина договарано и припремано од почетка 2019. године  до 22. априла  на подручју општине Лакташи.

Родољуба Гајића, који је био запослен у „Сектор Секјуритију“ и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце  терете за помагање у извршењу убиства.

Он је, према оптужници покојном нападачу Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде Крунића како би му заузврат  Ковачевић опростио новчани дуг.

Према оптужници, Ђукановић, Балдо и убијени Ковачевић су извршење злочина договарали и припремали од почетка 2019. године  до 22. априла  на подручју општине Лакташи.

Истрага овог случаја трајала је скоро девет мјесеци, а Балдо је ухапшен недуго након убиства.

Гајић је ухапшен почетком маја, док је Ђукановић  након злочина успио да побјегне и предао се након 52 дана скривања.

Убијени Славиша Крунић био је познати бизнисмен и власник неколико компанија.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Др

22.01.2020 13:49

Ко је наручио убиство? Сигурно га нису убили "онако"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр

22.01.2020 13:58

“У оптужници се наводи и да је извршење злочина договарано и припремано од почетка 2019. године до 22. априла на подручју општине Лакташи.”

Name

Боки

22.01.2020 18:36

А налогодавци ?..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

23.01.2020 08:26

КО ЈЕ НАРЕДИО УБИСТОВО ОД КОГА СУ ДОБИЛИ НОВАЦ ОНИ ТО ЗНАЈУ А ЦУЈ НЕГИРАЈУ КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД КАЗНЕ ДОЗИВОТНЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈУ А ЈЕСУ ИСПИТАНИ СВИ ОНИ СТО ПРЕТИСЕ СЛАВИСИ ПРОЗИВАО ИХ ЈАВНО У ТВ ЕМИСИЈАМА ИМЕНОМ И ПРЕЗИМЕНОМ РАДИЛ ТУЗИЛАСТВО ИСТА ВРИЈЕМЕ ЛЕТИ А НИСТА СЕ ТИХ ОКОРЕЛИХ БИТАНГИ СТО УБИСЕ ЦОВЈЕКА КАКВО СУДЈЕЊЕ ДОЗИВОТНА И ТО САМИЦА

ОДГОВОРИТЕ