Суђење двојици младића због убиства Бијељинца

У Окружном суду у Бијељини настављено је суђење Марку Зарићу, чији је надимак Чупо (23), и Петру Бујиновићу (23), обојица из Бијељине, који су оптужени за убиство Александра Пантића из Бијељине.

Република Српска 22.01.2020 | 09:31
Суђење двојици младића због убиства Бијељинца

Младић је 2018. године насмрт претучен у нападу навијача Црвене звезде на бијељинске навијаче Партизана.

У наставку суђења свој налаз и мишљење образложио је др. Зденко Цихларж из Тузле, вјештак судске медицине кога је ангажирало Тужилаштво у Бијељини. Он је нагласио да су, од укупно шест повреда у предјелу главе несрећног Пантића, три пругаста нагњечења на лијевом чеоном и лијевом сљепоочном дијелу лобање  била фатална по њега, пише Аваз.

– Повреде на лобањи, нанесене неким тврдим предметом, дрвеном мотком, палицом или металном шипком, оставиле су траг трамвајских шина. Дошло је до прелома костију крова и базе лобање и разарања лијеве половине мозга те до излива крви у мозак. Ове три повреде су непосредно одговорне за насилну смрт. Те три повреде у лијевом сљепоочном и тјеменом предјелу главе настале су брзо, једна иза друге. Благовремено пружена љекарска интервенција није могла спријечити смрт Александра Пантића – констатовао је вјештак судске медицине Зденко Цихларж.

У унакрсном испитивању тужиоца Бојане Лазаревић и адвоката одбране Зарића и Бујиновића Петка Будише и Дејана Богдановића Зденко Цихларж изјавио је да би свако повредно средство, као што је метална шипка или дрвена мотка, ширине од 1,5 центиметара, могло нанијети наведене повреде на глави и тијелу.

Цијенећи интензитет повреда, он је истакао да би најпогодније средство за то могла бити метална шипка. У наставку суђења, које је заказано за 14. фебруар, биће саслушано још девет свједока које је предложила одбрана оптужених.

– Повреде на вањској страни лијеве надлактице и подливи на лијевој наткољеници, нанесени тупо-тврдим механичким оруђем, могу се оквалификовати као лакше тјелесне повреде. У предјелу лица евидентиран је вишеструки прелом костију носа, јагодичног и виличног предјела лица, што се квалификује као тешка тјелесна повреда – навео је вјештак Цихларж.

(Аваз)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

22.01.2020 10:53

Молим само да користите израз хулиган, а не навијач!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бб

22.01.2020 11:00

Требаим дозивотна робија

ОДГОВОРИТЕ