Путин потписао указ: Русија је добила Владу

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о саставу нове Владе. Као што је било саопштено прошле недеље, функцију премијера обављаће Михаил Мишустин, док ће први потпредседник бити Андреј Белоусов.

Свијет 21.01.2020 | 18:57
Путин потписао указ: Русија је добила Владу

За заменике премијера именовани су Дмитриј Григоренко, Викторија Абрамченко, Татјана Голикова, Јуриј Борисов, Дмитриј Чернишенко, Јуриј Трутњев, Алексеј Оверчук и Марат Хуснулин.

Сергеј Лавров остаје на месту министра спољних послова, Сергеј Шојгу остаје министар одбране, док ће Олга Љубимова бити министарка културе.

Министарство унутрашњих послова водиће Владимир Колокољцев, Министарство енергетике Александар Новак, док ће Јевгеније Дитрих бити министар саобраћаја, а Денис Мантуров министар индустрије и трговине. Министарство комуникација водиће Максут Шадајев, Министарство здравља Михаил Мурашко, а Дмитриј Кобилкин изабран је за министра природних ресурса и екологије. На челу Министарства спорта налази се Олег Матицин.

На челу Министарства пољопривреде је Дмитриј Патрушев, Министарства грађевинарства Владимир Јакушев, док је Јевгеније Зиничев именован за министра за цивилну одбрану и ванредне ситуације, а Валериј Фаљков за министра за науку и високо образовање.

Сергеј Кравцов именован је за министра просвете, Александар Козлов за министра за развој Далеког истока и Арктика, а Антон Котјаков за министра за рад и социјалну заштиту.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац

21.01.2020 18:09

Јели Баја цеститао??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

21.01.2020 18:10

Јој Путина, најобицнија диктатура. УСА и Запад јесу сметље, али Путин је у рангу С. Кореје.

ОДГОВОРИТЕ