Брачни пар из Србије на челу криминалне групе

Полиција у Бреши ухапсила је Србина Б. И. (30), 25-годишњег Македонца Ц. Г. с пребивалиштем у Пјаћенци и још три становника Бреше - двојицу мушкараца од 28 година С. Г. и Ф. М. и супругу Србина В. М. (25), пренели су италијански медији.

Србија 21.01.2020 | 17:55
Брачни пар из Србије на челу криминалне групе

Ова петочлана банда ухапшена је у уторак по подне у акцији под називом "Кетама" и налазе се у притвору због сумње да су продавали дрогу, конкретно хашиш, марихуану и кокаин.

Ова банда нашла се на радару полиције још у новембру 2018. године, када је шпанска полиција у граду Малага пресрела пакет у којем се налазило 16,63 килограма марихуане, која је требало да стигне у италијански град Бреша. Истрагом су идентификовани Србин Б. И. (30) и Ф. М. (28) из Бреше. Наиме, њихова улога била је да из Малаге пошаљу пакет који садржи марихуану.

Утврђено је да је иста група месец дана раније, 8. октобра 2018. године, из Малаге у Брешу послала пакет који је садржао око 8 килограма марихуане. Ова пошиљка успела је да стигне у Брешу.

Полиција је у сарадњи с тужилаштвом успела да реконструише како је функционисала ова банда. Наиме, брачни пар, Србин Б. И. и његова жена били су задужени за преношење различитих количина дроге двојици 28-годишњака у Бреши.

Када би пакет с дрогом стигао, двојица Италијана били су задужени за даљу малопродају у једном стану. Заузврат, Србин и његова жена старали су се о томе да кокаин, марихуана и хашиш дођу до других младих људи.

Поред тога, ухапшене су 4 особе и заплењено је укупно 2.600 грама хашиша, 300 грама марихуане, 10 грама кокаина, 28 таблета оксиконтина и 9 таблета золпидема.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар