Институт треба реформисати или укинути

Организација  породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске није задовољна радом Института  за нестала лица Босне и Херцеговине везано за  тражење  несталих Срба, али и радом правосуђа  посебно када је ријеч о процесуирању злочина  почињених над Србима, изјавио је нови предсједник ове организације Вељко Лазић.

Република Српска 21.01.2020 | 13:08
Институт треба реформисати или укинути

Он је категоричан  да се овај Институт на нивоу БиХ мора реформисати  или укинути.

„У случају да се реконструише, захтјеваћемо  да се у његовом раду посвети већа пажња тражењу несталих Срба у Босни и Херцеговини“, нагласио је Лазић.

Према његовим ријечима,  Република Српска потражује још 1600 несталих српских бораца и цивила, док се у три спомен-костурнице у РС налазе посмртни остаци око 600 ексхумираних, а неидентификованих Срба.

Осврћући се на запошљавање дјеце погинулих бораца, Лазић је  рекао да ће се ова организација  са надлежним министарством  и  Заводом за запошљавање Републике Српске активно укључити у израду акционог плана  за запошљавање дјеце породица  погинулих бораца у 2020. години. 

Овим планом, који је био тема расправе на данашњој сједници Одбора ове организације на Палама, треба да се запосли још  794 дјеце погинулих бораца.

(БН/С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РАСПУЦХИН

21.01.2020 12:49

Дајте људи мало озбиљности у причи! Шта је са "Републичким центром за истраживање ратних злочина" у којем се запошљавају подобни а рад им се може мјерити са тим институтом? Зар они нису могли преузети и ово што ви тражите? Не , немају времена од шетње Бања Луком и чешкања интимних дјелова тјела. То су све битанге које је "велики баја" запослио како би се и могло манипулисати вама који сте остали без својих а који упорно подржавате ту битангу из Бакинаца и његову екипу која уништава оно за шта су ваши гинули а ми остали се борили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2020 16:00

То нема никакве везе са овим. Питам се откуда некоме ум да блокира разрјешења особа које су под судском лупом. Ако се води поступак то аутоматски треба да лети са позиције док не докаже невиност.

Name

Диплинг

21.01.2020 12:50

Та дјеца би по годинама старости и брзине запошљавања ускоро требала у пензију али немају радног стажа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

21.01.2020 16:05

Позабавите се дјецом погинулих бораца која су без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

познавалац

22.01.2020 07:24

Овај лик није предсједник организације. Фалцификовао је печат те се и даље води судски спор. Пијун СП РС који хоће са 75 година да буде предсједник.

ОДГОВОРИТЕ