Детаљи сачекуше у Атини на вође шкаљарског клана

У јавност су процурели нови детаљи ликвидације двојице вођа шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и Стевана Стаматовића (43) у Атини.

Србија 20.01.2020 | 21:54
Детаљи сачекуше у Атини на вође шкаљарског клана

Убиство се догодио се у ресторану "Воскопула", у присуству породица и деце жртава.  Четворица починиоца су носећи мараме и капуљаче, ушли у ресторан у недељу око 18.30 сати. Пришли су столу за којим су седели Стаматовић и Дедовић са својим женама и децом.

"Егзекутори су били професионалци и искусни у коришц́ењу оружја. Пуцали су на своје жртве мирно и тачно. Испалили су око 25 метака из непосредне близине , циљајући у главу и груди Дедовића и Стаматовића. То указује или на мржњу или колико су желели да буду сигурни да њихове жртве неће преживети. Одмах су отишли ​​до стола за којим су седели са породицама и убили их без других жртава", рекао је полицијски извор за портал еоное.

Остала двојица нападача пазили на остале госте локала и држала их на нишану, преносе грчки медији. Када су Стаматовић и Дедовић убијени, сва четворица су ушла у црни аутомобил и побегли. Поједини медији пишу да су убице побегле џипом. Према речима очевидаца све је трајало око 30 секунди.

Камере у ресторану снимиле нападаче и убиство као и целу акцију коју тренутно истражује полиција. Истрага је показала да се ради о добро планираном мафијашком обрачуну. Код убијеног Стаматовића пронађен је новчаник у коме је било 700 евра и лична карта, док Дедовић који има словеначко држављанство код себе није имао лична документа ни ствари.

Портал пише, позивајући се на полицијске изворе да двојица убијених нису носила оружје и додаје да су жртве најмање два пута недељно долазиле у ресторан у коме су убијени на ручак, чиме су одавали слику богаташа. Убице су очигледно биле добро упознате са свакодневним навикама жртава, па се претпоставља да су их дуже време пратили.

 

Жена убијеног Стаматовића је рањена у ноге приликом пуцњаве и налази се у болници, док је супруга Дедовића у шоку, а њихову малолетну ћеркицу надгледају дечији психолози. Према писању Неwпост.гр власти процењују да је убиство двојице мушкараца повезано са обрачуном из личних рачуна због дроге или кријумчарења цигарета.

Фри прес пише да ће полиција обавити претрес просторија које су користили Дедовић и Стаматовић како би дошли до евентуалних доказа који би им помогли у истрази. Грчка полиција од међународних и црногорских колега тражити податке за убијене.

(Курир.рс/неwпост.гр)

Коментари / 0

Оставите коментар