Сједница СМ у петак: На дневном реду именовања

Прва сједница Савјета министара у овој години требало би да буде одржана у петак, казали су "Независним" у Кабинету Зорана Тегелтије, предсједавајућег ове бх. институције.

Босна и Херцеговина 20.01.2020 | 20:10
Сједница СМ у петак: На дневном реду именовања

Како је "Независним" појашњено, дневни ред је већ договорен, а министри ће разматрати 23 тачке. На дневном реду, како сазнајемо, наћи ће се уговор о зајму за пројекте енергетске ефикасности у јавним објектима у Кантону Сарајево, који би требало да потпишу БиХ и  Европска банка за обнову и развој, те још неколико финансијских споразума.

Министри ће  расправљати о одговорима на 63 посланичка питања и одлучити о неким именовањима и разрјешењима.

Биће разматрана и информација у области миграција, и то за период од априла до октобра прошле године. На дневном реду је и информација о извршењу буџета за период од првих девет мјесеци прошле године, те приједлог стратегије супротстављању трговини људима у БиХ за период 2020-2023. година.

Савјет министара би требало и да утврди Нацрт одлуке о ратификацији протокола о сарадњи у тражењу несталих који би требало да буде потписан између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе.

На дневном реду ће се наћи и приједлог одлуке о допуни тарифе административних такси, као и приједлог одлуке о измјенама одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта "Реконструкција објекта и надоградња спрата за смјештај Тужилаштва БиХ".

Министри ће размотрити и информацију о расподјели и кориштењу текућих резерви за период од јануара до септембра  прошле године. Водиће се расправа и о извјештају о неплаћеним новчаним казнама које имају рок наплате три године, почевши од дана уноса новчане казне у електронску евиденцију података.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар