БиХ улази у НАТО најдаље за четири до пет година

БиХ улази у НАТО најдаље за пет година: Додиково узалудно котрљање лажи и Опозициони Штокхолмски синдром!

Босна и Херцеговина 20.01.2020 | 09:50
БиХ улази у НАТО најдаље за четири до пет година
1.
БиХ би требало да уђе у НАТО, постане пуноправна чланица, у наредне четири, најдаље пет година, процјене су из дипломатских кругова. 
 
Убрзање уласка БиХ у пуноправно НАТО чланство је очекивано, а потписивање и предаја “Програма реформи БиХ”, АНП-а, у сједиште Алијансе био је кључни корак за то.
 
Већ до краја овог мјесеца експерти НАТО ући ће у Министарство одбране и Министарство безбједности БиХ како би отпочели активности дефинисних Програмом реформи, АНП-ом. Прве теме су приступ тајним подацима и безбједносне провјере!
 
2.
Милорад Додик негира да ће БиХ ући у НАТО, негира и да је потписао и предао, заједно са друга два члана Предсједништва БиХ, АНП (Програм реформи БиХ), али то је саставни дио његовог екстремног квазиполитичког дјеловања и ноторна је неистина; Као што се испоставило да су ноторне неистине Додикове тврдње да у сједиште Алијансе неће послати никада никакав документ.
 
3.
14.11.2019.
Милорад Додик, лидер СНСД-а, рекао је како РС неће прихватити никакав документ који може да личи на причу о Годишњем националном плану (АНП).
 
"Ми нисмо глупи да кажемо: Хајде ви то назовите како хоћете, нека се не зове АНП, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо", рекао је Додик.
 
19.11.2019.
Предсједништво БиХ, чији је члан Милорад Додик, усвојило је документ под називом “Програм за БиХ”, који ће бити прослијеђен у сједиште НАТО у Бриселу, дан након што Зоран Тегелтија буде потврђен за предсједавајућег Савјета министара у Представничком дому БиХ. Што је и учињено 23.12.2019.
 
4.
Нема потребе додатно појашњавати да Додик не говори истину када у јануару 2020. тврди да ће РС остати војно неутрална, јер она то већ није; Уз то, не говори истину ни о дешавањима на састанку Предсједништва БиХ са земљама чланицама Квинте, на којем је АНП и потписан (19.11.2019.).
 
5.
14.01.2020.
"Ми смо се договарали са амбасадорима земаља Квинте, које је водио амерички амбасадор. Они су рекли није то Акциони план и није основа ни за какве НАТО интеграције", рекао је Додик.
 
Цитирајући америчког амбасадора, Додик каже да му је рекао:
"Ми смо у тијесној вези са НАТО-ом. Ово ће се звати онако како се зове и неће бити основа ни за какве интеграције. Шта сад ја, може мене да превари амерички амбасадор", рекао је Додик у емисији Упитник, емитованој у програму РТС-а.
 
6.
Нико Додика неће да превари, јер је Додик на том састанку, 19.11.2019., два пута потврдио да је свјестан како је “Програм реформи БиХ” у ствари АНП и да значи активацију МАП-а и пут БиХ у чланство НАТО.
 
7.
Све то налази се у стенограму разговора чланова Предсједништва БиХ са амбасадорима земаља чланица Квинте и Додик би могао тај стенограм да предочи јавности, али не изредигован и преполовљен попут какве “купусаре”, као што је то учињено са “Програмом реформи за БиХ” достављеним Народној скупштини РС; Дефакто је достављен фалсификован документ, чиме је ентитетски парламент, који је о фалсификованом документу донио и “закључке”, заувијек срушен.
 
8.
Треба бити прецизан: Усвајањем АНП-а Додик је урадио државни посао, што је сасвим добро и што је и требао учинити, док је потпуно друга раван његово негирање да је то учинио: Додик се, очито, и даље нуди Русији да буде оруђе у њиховим рукама, којим ће покушати скршити БиХ или, пак, направити проблеме САД-у и НАТО, погрешно вјерујући да може још дуго играти на двије карте, тајно договарати са НАТО, јавно то негирати и бити руски борбени ован у Регији.
 
Додик је изневјерио Русију потписивањем АНП-а, али Русија је то прогутала (до даљњег) и Додика (уцјењивачким капацитетом информација које посједују о њему) наставља користити за опструкције у Регији, у којој се сукобљава и са НАТО и са САД-ом.
 
9.
Управо због тога Додик упорно врти једну те исту неистину, како би њеним сталним понављањем од ње направио “истину”! Дежави.
 
10.
Додик, “Црни Лабуд” ових простора, већ деценију и по опстаје на радикалној, шовинистичкој опцији; Куповином међународних “пријатеља”, измишљањем непријатеља и држећи ентитет у сталном ванредном стању, при том пријетећи како ће растурити БиХ, успио је једино расточити ентитет; Остављајући га без институција, чију је суштину преузео он и подређена му олигархија.
 
11.
Не говори неистину само Додик, већ читав наказни систем који му је подређен и који и даље спроводи хистеричну антиНАТО кампању, иако је Додик потписао пут у НАТО. 
 
Русија то није признала као пут у НАТО и Додик је присиљен да котрља лажи како би се спасао удара из Москве, одложио га што дуже. 
 
НАТО је, засад, добио што је хтио и мирно даље да иде ка свом циљу - инкорпорирању БиХ у Алијансу.
 
12.
Само из наведене визуре је објашњиво Додиково примитивно дивљање које је, уједно, одбрана од могућег (иако мало вјероватног) незадовољства његових несретних, безубих поданика, али и наставак даљег разарања ентитета; Додик и његова машинерија, која деценију и по труби како се против њих припремају “Обојене револуције”, управо су на челу “Обојене револуције”, којом су поништили ентитет, што постоји само као празна форма, док је његова суштина, сви стубови власти, приватизована. И налази се у рукама неколицине насилних моћника.
 
Насилни Режим служи се опробаним средствима политичких тиранија: Репресијом, Манипулацијама, Лажима…
 
Директна последица је девастирано Друштво у РС, економски и финансијски фијаско, уништена привреда и све видљивија и снажнија изолација ентитета, Пустаре којом харају Насилници свих боја и дезена.
 
13.
Спреман је и способан изазвати и тешке сукобе, само да би спријечио обзнањивање истине о ономе што заиста чини - замјена ентитета са Додиком&Олигархијом.
 
14.
Једина Додикова визија је примитивизам, његов наставак; Он на челу примитивног Режима; Нема он никакве стратегије, плана за РС, а од циљева се намеће само и искључиво његов опстанак по сваку цијену.
 
15.
Опозиција је крш, на којем се може, као и на сваком одлагалишту, пробрати понешто квалитета. Ипак, у овом тренутку, премало чине на формирању чвршћег фронта отпора разузданој Додиковој фукарештини.
 
16.
Тај крш се стално заклања иза ентитета, који је празна форма, али не желе да то признају, што би, признање, означило бар могућност за почетак неког сувислог, осмишљеног отпора Додиковој насилној клептократској номенклатури. 
 
Умјесто тога, стављају се у функцију оних који су помогли Додику да и од РС и од опозиције направи крш - Русије; Која не скрива намјеру да у крш претвори и БиХ, што је, засад, спријечено слањем АНП-а у Брисел. Међутим, те намјере Русија није одбацила, нити их се одрекла; Не дозвољава им то њихов национални интерес на овим просторима, који је, из њихове перспективе, жртвовање пиона у шаховској партији са НАТО. И наставиће са тим, без обзира што знају да су партију изгубили.   
 
17.
Вишеструки опозициони Штокхолмски синдром објашњив је једино чињеницом да је крш-опозиција и даље талац примитивног оквира дјеловања који им је, уз помоћ Русије, наметнуо Додик и да не изналазе начин да изађу из њега, већ само дубље тону у тој отровној мочвари.
 

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

бијељина

20.01.2020 09:06

дотлеце се распаст нато ко и флорентинска унија стосе распала натоце проци исто ко и османлије и аустроугарска стосу просли србија и срби зиве и сада а османлија и отоманске царевине нема као и аустроугарске царевине нема отисли у историју а срби и србија зиве и зивеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.01.2020 10:39

Буквар у шаке и понови градиво.!!

Name

САЛЕ 20 ГАРАВА

20.01.2020 11:32

НИШТА ОД НАТА ТАКО ЈЕ РЕКНУО ДОДИК

Name

Ре бијељина

20.01.2020 16:51

Због таквих ми данас нисмо ни фактор у Србији а камо ли на Балкану

Name

дај људи и то да видимо

20.01.2020 17:57

Е сто се и ти испросипа нек ти је наздравље

Name

Слободарски грађанин Пала

20.01.2020 09:06

Коју земљу НАТО узме под своје, ту више нема правде за СРбе. Еклатантан примјер је Црна Гора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМЕНТАР

20.01.2020 10:57

Заборавио си ЕУ тамо Срби несмеју да писну Бозе драги је ста људи сваста коментарису

Name

Корзо

20.01.2020 09:06

Дивна вијест, одлично! Било би боље, да то буде још брже, да се заустави егзодус омладине из државе и осигураје стране инвестиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Корзо

20.01.2020 12:15

Иди мало шетај, такво ти је и име (корзо). Какве све глупости идиоти пишу????

Name

ре Ре Корзо

20.01.2020 12:51

Слабо си упућен у те ствари. НАТО је гарант мира и развоја државе.

Name

бијељина

20.01.2020 09:07

тоје доказ ко неце своју војску да храни хранице тудју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

20.01.2020 09:12

Оце оце за пет година неце бит сто хиљада људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грмец

20.01.2020 09:18

Б И Х Неце уци у Нато без референдума и одобрења скупстине. Имамо право Вета ! Престаните слудјивати народ овом небитним стварима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.01.2020 11:07

@Грмец Боту страначки, прочитајте АНП или Програм реформи! Само Предсједништво БиХ простом већином без права на вето и Представнички дом БиХ простом већином од 22 од 42 делегата без права на вето! Дакле, БиХ је у НАТО!!

Name

Предо

20.01.2020 09:21

То су васе зеље а Јо'с кад видите ко је написо овај текст све је јасно овај Цовјек је битан као лањски снијег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прије

20.01.2020 09:21

За двије године је то готово, заједно са Србијом и Албанијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натовац

20.01.2020 09:22

А кад додика срусимо са власти СДС и ПДП це одмах спрецити улазак БиХ у НАТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2020 09:23

Ста има везе ако се удје у НАТО ? Бар смо официјелно у НАТУ. НАТО је ту И крцме како хоце. Хајмо сад друге проблеме рјесават продје нам зивот у баљезгању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

20.01.2020 09:27

Таман до нових избора док добију још по један мандат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

20.01.2020 09:37

Опет овај епски пјесник пише хвалоспјеве о Додику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

20.01.2020 09:39

НАТО чак и прије ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2020 14:46

Цим цим прије,тим тим боље!

Name

Аман заман

20.01.2020 09:46

Може ли икако прије. Скрати то Слобо, бар мало. Додијао лоповлук и пљачка, додијала беспарица и оскудица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуqу

20.01.2020 13:58

Пожури..., пострадасмо начисто.

Name

Вјецити опозиционар

20.01.2020 09:54

И хоће, додик је потписао АНП и жури му се, обећао је то западним центрима моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

20.01.2020 10:19

Јелде Додик је све крив, ахахаха. Па тако несто прогнозирати било би неозбиљо и од стране Доналда Трампа а камоли од неких фићфирића. Само пљујте све це вам се вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН МИЛЕ

20.01.2020 11:06

Ако икада буде НАТО граница на Дрини, Баја је највеци кривац за то призивајуци Русе прјетеци растурањем БИХ цији су кум Американци А кум није дугме. Како је само јавно врједзо понизаво Кормакову која је данас високо позицонирани слузбеник у Стејт де Партменту, Босњаци не трбају плацати лобирање јер ту је она Медзународна политика се води главом а не опанком

Name

рациц

20.01.2020 10:20

А ста мислите да ми удјемо у Нато као тројански коњ... па да га са опростењем растуримо изнутра... коњи вец јесмо, знаци мало нам фали... а јел' се ту за џабе улази или се мора пдв и за то повецавати ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

20.01.2020 10:27

За то време ће пола ових политичара бити у пензији или на другпм свету.Млади нечедозволити улазак у Нато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

20.01.2020 10:34

требали у 2022..ал су додику обецали да нецемо прије избора.. тако да це имат јос један мандат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

20.01.2020 11:12

@дрина Истина је то јер је договор да Милорад узме још један мандат у Предсједништву БиХ и да онда Босна и Херцеговина на НАТО самиту у прољеће 2023. уђе у НАТО!

Name

олово

20.01.2020 11:26

млади че вечином бит у земљама НАТО-а

Name

Бела ладја

20.01.2020 10:37

Мислим да је ово добар пресјек тренутног стања, једино недостаје улога цркве у свему томе и шта ће се догодити уласком у НАТО, уздравље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј то

20.01.2020 10:49

Амин!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.01.2020 11:34

Црква је пуна бизнис попова у спрези са политицарима одродјена од народа зјапе пустевповремено напуне се паријасима и њиховим робовима !модерно балканско друство и систем урусени криминалном политицко тајкунском хоботницом!!багра балканска!фујјјјјјјјјј

Name

олово

20.01.2020 11:10

ма шта се ми питамо,шта млатимо празну сламу.како се договоре амери и руси тако че бит.ако хоче направит че Сирију од ове државе за 24х и то ми неможемо спријечити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕДВЕД

20.01.2020 12:57

НИЈЕ СВАКО ТУРЕ ЗА ВЕЗИРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

20.01.2020 13:51

Ја мислим да ће се то десити још за овог Милетовог мандата, односно нај касније за 3 године. Миле је велики издајник, није он ситна риба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја једва чекам...

20.01.2020 13:59

...да се то деси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је

20.01.2020 17:05

Са криминалном хоботницом! Хоце ли вам донијети, просперитет, бољу будуцност.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

20.01.2020 17:42

НАТО ОТАН

ОДГОВОРИТЕ