Вучић учествује у раду Светског економског форума

На форуму светских економских лидера, председник Вучић учествоваће на сесији "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана"

Србија 20.01.2020 | 08:21
Вучић учествује у раду Светског економског форума

У швајцарском зимском центру Давосу данас почиње годишњи Светски економски форум, на коме ће учествовати и председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић, који ће у Давосу боравити данас и сутра, присуствоваће церемонији званичног отварање Форума и излагању председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, као и скупу на којем ће се обратити председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп, саопштила је прес служба председника.

На форуму светских економских лидера, председник Вучић учествоваће на сесији "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана".

Планирано је и обраћање председника Вучића на скупу под називом "Генерисање раста за Централну и Источну Европу".

Током дводневног боравка у Давосу, председник Вучић имаће и низ билатералних сусрета са светским званичницима, привредницима и представницима финансијских институција, наводи се у саопштењу.

Главне теме овогодишењг скупа су климатске промене и акције, а једна од најважнијих сесија је "Спречавање климатске апокалипсе".

На скупу, који ће трајати до 24. јануара, учествоваће неке од највећих светских компанија, а организатори Форума ће од свих њих затражити да се обавежу на постизање нето-нулте емисије угљеника до 2050. године или раније.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

wхат

20.01.2020 07:38

Ста он тамо ради иде без везе троси паре,запад обезбједио трзисте за неквалитетну робу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.01.2020 08:03

Вјероватно отисао да пита струцњаке из којих пара це вратити кредите за инвестиције у инфраструктуру. Плаца стране компаније и њихове раднике по 5000 еура на мјесец а кредите треба да врате радници који раде за 250 еура мјесецно у фабрикама за ција радна мјеста је дрзава платила 10000 еура. Или мозда мисли дрзати панел о успјесној економији.

ОДГОВОРИТЕ