Језиво: Дјечак убио троје дјеце и једну жену

Дјечак наоружан пиштољем убио је у петак увече у једној кући у савезној држави Јута троје дјеце и једну жену, док је пета особа рањена и завршила је у болници, јавља АБЦ њуз. Пуцњава се догодила у мирној четврти градића Грантсвил.

Свијет 19.01.2020 | 14:38
Језиво: Дјечак убио троје дјеце и једну жену

Полиција још увијек покушава да схвати ко је ко и шта се тачно догодило током пуцњаве у петак увече у држави Јута. Истражитељи верују да су жртве у сродству, а полиција је одбила да објави било какве информације о нападачу, осим да је ријеч о малољетнику. Из полиције су изјавили и да мотив још увијек нису утврдили.

Полиција је примила позив о пуцњави, након чега је стигла на мјесто догађаја око седам сати увече. Када су стигли, пронашли су тијела двије дјевојчице, једног дјечака и једне жене. Нападача и преживјелу жртву нису пронашли у кући. Послије су открили како је након пуцњаве у кућу дошао мушкарац који је преживјелу жртву и дјечака одвео у болницу.

Тако је полиција ухапсила дјечака, па су га одвели у притворски центар за младе, док је особа која је рањена тренутно у болници, па се налази у стабилном стању. Особа која их је довела у болницу није имала никакве везе с пуцњавом.

Дјечака чека десет оптужби, од којих је најтежа она за тешко убиство.

Чини се да је ово највећа масовна пуцњава у овој америчкој савезној држави од 2007. године када је мушкарац сачмарицом побио петоро људи и потом себе на једном тргу у Солт Лејк Ситију. Уједно, то је и прво убиство за 20 година у Грантсвилу, градићу од око 11.000 становника, који се налази 56 километара западно од Солт Лејк Ситија.

– Родитељ, баке и деке, ставите своје оружје на сигурно. Сви загрлите чврсто своје вољене. И запамтите, љубав, а не мржња ће залијечити сломљене породице и појединце – поручио је путем Твитеру гувернер Гери Херберт.

(Индеx)