Не дозволите да вам се заледе стакла и браве

Не чекајте јутро да би се ухватили у коштац са залеђеним аутомобилом.

Занимљивости 19.01.2020 | 12:18
Не дозволите да вам се заледе стакла и браве

Живот ће вам бити пуно лакши ако припазите на неке ствари и направите одређене потезе који ће то спријечити.

Ту је 8 одличних савјета како да вам се не заледи ни стакло, нити, врата, а ни брава.

1. Бирајте исток Имате ли могућности, увијек аутомобил паркирајте тако да предњи дио буде окренут на исток. Тако ће први јутарњи зраци полако отапати лед на вјетробранском стаклу.

2. Помаже алкохол и сапун. Направите течност за одлеђивање стакала коју ћете ујутро само пошприцати по леду. У боцу ставите литру алкохола, децилитар воде и 1 чајну кашику детерџента за прање суђа. Добро промућкајте. Постоји још један рецепт - улијте у боцу с распршивачем алкохол и воду у омјеру 2:1 (двије трећине алкохола и трећина воде).

3. Заштитите браве од леда. Ту помаже WД40. Ушприцајте га у браве на аутомобилу и неће се заледити преко ноћи.

4. Да се врата не заледе Врло је једноставно, све што требате направити је премазати гуму око врата аутомобила неком масноћом. То може бити глицерин, вазелин, јестиво биљно уље итд. Направите то чим изађете из возила како би наредно јутро без проблема отворили врата.

5. Ако се нађете негдје у граду, стакла вам се заледе, а код себе немате ни спреј, ни топлу воду ни стругалицу - посегните за кредитном картицом и остружите лед. То ће ићи мало спорије, али ипак ћете након неког времена моћи сјести у ауто и одвести се кући.

6. Чарапе на брисаче. Да, добро сте прочитали. Навуците старе чарапе на брисаче како их ујутро не би нашли "залијепљене" за залеђено стакло. Или, једноставно их дигните да не стоје на стаклу па се неће ни залијепити.

7. Заштита за ретровизоре. Вањски ретровизори на аутомобилу неће се заледити ако на њих ставите пластичне врећице. Можете их омотати и гуменом траком, преноси портал "ремедyдаилy.цом".

8. Ставите картон на стакла. Ово је одличан начин превенције да се стакла на ауту уопште заледе који возачи често користе. Умјесто картона можете ставити и стари пешкир.

ОПРЕЗ! Залеђена стакла никада не залијевајте врућом водом јер могу попуцати, посебно ако већ имају мања оштећења, упозоравају стручњаци. Паметнији избор је млака вода коју на стакло нанесите крпом.

(24сата.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар