Рафаел Надал објаснио своје ритуале пред меч

Шпански тенисер Рафаел Надал једва чека почетак првог Гренд слема у сезони, Аустралијан опена.

Тенис 18.01.2020 | 14:38
Рафаел Надал објаснио своје ритуале пред меч

Бик са Мајорке се нада да ће спреман дочекати меч првог кола против Уга Дељијена из Боливије.

Физички се осећам добро, иако сам одиграо много мечева. Тренирао сам неколико дана у Мелбурну. Надам се да ћу бити спреман за први меч"., изјавио је Шпанац.

Многе фасцинира  чињеница  да се  Надал већ више од деценије налази у врху светског тениса и питају се  да ли постоји нека тајна формула за успех.

"Нема тајне. Реч је о страсти, о љубави према игри о позитивном размишљању у тешким моментима. Истина је да сам прошао кроз тешке ситуације у каријери. Али успео сам да их превазиђем. Многи су рекли да са мојим стилом игре нећу дуго бити ту, али ево ме. Срећан сам због тога. Иако је и за мене изненађујуће", рекао је Надал.

Надал је објаснио и зашто педантно и "хируршки" прецизно намешта флашице пред почетак сваког гема.

"Ако не бих намештао бочице, то би значило да у паузама могу да мислим о нечему другом, а не о игри. Овако, сложим их сваки пут исто, тако да могу да се сконцентришем искључиво на игру и оно што ми предстоји", додао је Надал.

Надал је познат по томе што никада у каријери није сломио рекет.

"Нисам сломио ниједан. Породица ми није дозвољавала да ломим рекете. А за мене ломљење рекета би значило да немам контролу над својим емоцијама", закључио је Надал.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар