Разбијен нарко клан: Дрогу продавали у БЛ

У полицијској акцији на подручју Бањалуке и Добоја ухапшено је укупно седам особа због сумње да су се бавили неовлаштеном производњом и продајом марихуане и екстазија..

Република Српска 18.01.2020 | 12:31
Разбијен нарко клан: Дрогу продавали у БЛ

Српскаинфо сазнаје да су у акцији ухапшени Владимир Жигић (24) и Александар Нешић (25) из Бањалуке, Добојлије Михајло и Никола Вуковић, Стефан Мићић, те  М. С. и Н. Л.

У овој акцији полиција је пронашла и заплијенила око 600 грама марихуане, екстази и већу количину новца.

Извор Српскаинфо из истраге објаснио је да су инспектори дошли до сазнања да се поменуте особе могу довести у везу са трговином дроге, након чега су посљедњих мјесеци те особе праћене.

– Утврђено је да су дрогу набављали у Добоју и затим је доносили у Бањалуку гдје су је продавали. Током истраге прикупљено је довољно доказа, јер су осумњичени праћени. Када је прикупљено довољно информација, кренуло се у хапшење и код осумњичених је пронађена поменута количина дроге – навео је извор из истраге.

Извор Српскаинфо открио је и да је полиција у Бањалуци од Жигића одузела 582 грама марихуане, а заједно са њим ухапшен је и Нешић.

– Након хапшења осумњичених претресене су локације на подручју Бањалуке које су користили осумњичени, те је пронађено још марихуане и 25 комада екстазија – навели су из бањалучке полиције.

Осим у Бањалуци гдје су ухапшени Владимир и Александар, акција је проведена и у Добоју.

Акција је изведена у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијском управом Добој.

Током акције претресене су и три локације на подручју Добоја, које користе осумњичени.

Током тих претреса пронађена је такође одређена количина дроге, дигитална вага, одређена количина новца, те други предмети који потичу из кривичног дјела.

Запљењена дрога и предмети биће дио материјалних доказа у будућем кривичном поступку.

У току исте акције и у сарадњи са у Управом за организовани и тешки криминалитет МУП РС и Полицијском управом Добој на подручју Добоја, ухапшене су три особе Н.В, М.В. и С.М. због сумње да су починили кривично дјело “недозвољена производња и промет опојних дрога”.

– Након хапшења осумњичени су пребачени у Бањалуку на криминалистичку обраду, након које ће бити одлучено који од осумњичених ће имати статус свједока, а против кога ће бити настављена истрага у правцу подизања оптужнице за неовлаштену производњу и промет опојних дрога – објаснио је извор Српскаинфо из истраге.

Комплетном истрагом у овом предмету руководи Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

– Заплијењена дрога биће упућена на вјештачење, као и други докази који су заплењени током хапшења осумњичених – објаснио је извор из тужилаштва.

Одлука о притвору

Коначну одлуку о притвору осумњиченима донијеће надлежни тужилац и то након што саслуша осумњичене.

– Након криминалистичке обраде неки од ухапшених биће спроведени у надлежности тужилаштва, а након саслушања биће одлучено о евентуалном захтјеву за притвором – објаснио је извор из правосуђа РС.

(Српскаинфо)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Милан

18.01.2020 13:00

Засто не хапсите додикове криминалце у Модрици и Самцу. Њих полиција несмије ни да заустави кад возе брзе од дозвољене брзине. Ако и и зауставе одма им пријете да це звати главног и да це остати без посла.Наравно боје се јер све су то постени момци и породицни људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРКО СНСД КАРТЕЛ

18.01.2020 17:46

СНСД ЈЕ НАСА СИНАЛОА. НАЈЈАЦИ НАРКО КАРТЕЛ.

Name

КАРЛИТО

18.01.2020 13:33

Гдје је сједиште велепродаје у Добоју и ко је одговорно лице.Има ли то везе са високопозиционираним чланом снсд што вози скупоцијени ауто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

18.01.2020 13:39

Није у реду што су се бавили неовлаштеном производњом и дистрибуцијом дроге. То ови који се овлаштено баве тим сузбијају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

18.01.2020 16:25

НИЈЕ ОН РАЗБИЈЕН ЗБОГ ДРОГЕ НЕГО ШТО СЕ МЈЕШАО У ПОСАО.

Name

Бања лука

18.01.2020 16:39

Гдје су велике рибе. Трујете нам дјецу уцјењујете их и унда их увуцете у посо. Па их онда хапсите. Смрадови. Зна се ко има виле и некретнине и ста све од прања новца од дроге. Дабогда вам се сјеме затрло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роналдињо

18.01.2020 18:29

Хајде у Шамац дођите па хапсите ако смијете. Да вам браца Горановиц намасте гузове после

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

18.01.2020 20:15

У Добоју треба још најмање 10-Ак тих клошара похапсити и не пуштати бар 5 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЗБИЈЕН

19.01.2020 08:15

Велика акција.Разбијен нарко клан.Надјено 10 стабљика марихуане,готов новац,пистољ.Ако су вам то велике акције онда сам ја становник Марса.То су ситни дилери који раде за велике рибе које ви не смијете ни погледати а камо ли ухапсити.Доста висе са тим великим разбијањима вријеме је да несто и направите.

ОДГОВОРИТЕ