Бивши фудбалер ухапшен као шеф нарко клана

Шпанска полиција ухапсила је Стефана Милојевића, сина некадашњег фудбалера Горана Милојевића и братанца доскорашњег тренера Звезде Владана Милојевића и сумњичи га да је на челу нарко-клана.

Србија 18.01.2020 | 12:20
Бивши фудбалер ухапшен као шеф нарко клана

Стефан Милојевић је ухапшен прекјуче, а шпанска полиција је, како преносе медији у тој држави, потврдила да је ухапшен као члан шпанског огранка насилне групе бајкера "Унитед Трибунс Номадс". Колико је опасна ова бајкерска група сведочи то да ју је немачка тајна служба прогласила државном опасношћу.

У акцији је ухапшено 12 особа, и то на различитим локацијама у Шпанији - Палма де Мајорки, Тарагони, Валенсији и Барселони. Истовремено је претресено 18 локација у тим градовима. Према наводима полиције, утицај криминалне групе је вртоглаво порастао протеклих неколико година, па су захваљујући својим везама са ноћним клубовима и борделима на атрактивним локацијама, у којима су поједини чланови банде радили као обезбеђење, контролисали тржиште наркотика.

Клан је изабрао Мајорку за своју базу, али су се амбициозно ширили и у Мадриду. Барселони, Ђирони, Тарагони, Валенсији и на Тенерифама. Додаје се да су многи били екстремно насилни у сукобима са противничким клановима у борби за превласт, а чак су у то умешани били и радикални ултраси Мајорке.

Како се Стефан, и сам бивши фудбалер, који је после окончања фудбалске каријере постао ММА борац, нашао на челу ове криминалне огранизације није саопштено.

Стефан је рођен у француском Бресту, чији дрес је током интернационалне каријере носио његов отац, али је већи део живота провео у Шпанији. У млађим данима и он је играо фудбал, и то за београдски Телеоптик, Кошице, БСК Борчу, Бежанију. Последњи клуб чији дрес је носио су Злате Моравце, и то 2015. године. Међутим, фудбалски терен и "бубамару" заменио је другачијим интересовањима.

- Лидер и председник бајкерског клуба је претходно био под истрагом због марихуане. На својим друштвеним мрежама Стефан Милојевић је показивао интересовање за борилачке вештине, све друге чланове организације звао је браћом - наводе шпански портали.

Шпански огранак "Унитед Трибунс Номадс" има подршку група из Немачке, Аустрије, БиХ, Бугарске, Данске, Француске, Италије, Швајцарске, Тајланда и из Турске, и многи чланови су повезани са организованим криминалом.

Иначе, Стефанов отац Горан Милојевић је у Мајорку дошао у сезони 1991/92. из Мериде, а претходно је у Југославији играо за Звезду и Партизан. Милојевић старији се после играчке пензије настанио у овом делу Шпаније и постао је тренер у Атлетико Балеарес, па је и син већи део живота провео у тој земљи.

Станковић осуђен на девет година због дроге

На Иберијском полуострву и раније су хапшени српски фудбалери због повезаности са трговином наркотицима. Можда најпознатије име међу онима којима су стављене лисице на руке је Предраг Станковић, бивши дефанзивац Црвене звезде, који је 2014. године у Мадриду осуђен на девет година затворске казне због шверцовања 950 килограма кокаина, чија је вредност на црном тржишту процењена на 32 милиона евра.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сале

18.01.2020 12:58

Фино неко дете хи хи хи хи хи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дабе

18.01.2020 14:33

С вером у бога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манулац

18.01.2020 14:37

С вером у бога, па у наркоманију!? Засто ови сви гангстери имају истетовиране цркве, манастире и свеце . Јесу ли наси свеци били наркомани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

18.01.2020 17:09

Криминал је постао мултиетниски....јел оно Браћа Ћулум нисум били главни??

ОДГОВОРИТЕ