Ђоковић открива да ли би се бавио политиком

Најбољи спортиста Србије свих времена причао је о плановима у 2020, предстојећим Олимпијским играма, чиме ће се бавити и где ће живети када заврши каријеру.

Тенис 18.01.2020 | 10:52
Ђоковић открива да ли би се бавио политиком

Који резултат сматрате успехом у 2020. години?

"У овој години ми предстоји доста изазова и пажљиво сам се припремао на то. Ово је Олимпијска година, за мене врло значајна и чини ми се да ове године посебан простор дајем тимским такмичењима попут и самог АТП купа који смо освојили пре само 10ак дана. За мене су то посебна искуства, трансформативна у најмању руку.

Уживам да делим и дајем и добијам заузврат невероватну енергију од саиграча, публике, наших људи. Зато се и радујем Олимпијским играма ове године. Наравно, и остали турнири су и даље приоритет, играћу их увек са највишим циљевима јер не умем другачије. Назваћу ову годину успешном ако задржим здравље и жељу да тренирам и такмичим се и када постане тешко и усамљено", навео је Ђоковић у интервјуу за "МОНДО".

Без дилеме сте један од највољенијих Срба у историји ове земље. Кажу многи: "Е, да се Новак кандидује, за њега бих гласао". Уз то, заједно са супругом јеленом имате хуманитарну фондацију која помаже децу у Србији. Да ли сте икада размишљали о томе да се бавите политиком?

"Захвалан сам на љубави и подршци коју примам од људи, али немам намеру да се бавим политиком ван спорта. Уложићу труд и напор да тенис остане и опстане као национални спорт у Србији још дуго времена, да буде још популарнији него што јесте, да имамо више клинаца по школама и клубовима са рекетом у рукама. Спорт је моја љубав и страст и желим да ту максимално помогнем својим искуством, примером, контактима, а и ангажманом.

С друге стране, моја супруга се већ увелико бави унапређивањем образовног система у нашој земљи кроз нашу фондацију и на тај начин помажемо земљи и породицама. Доста људи нам се придружило на тој мисији што нас обоје јако радује јер чврсто верујемо да су деца најбоља инвестиција за бољу будућност друштва. Ми смо се поделили и свако ради оно сто воли и у чему је добар, и верујем да је тако свима добро", објаснио је Ђоковић

Рођени сте у Србији, где волите да дођете, где је и ваш спортски центар. Тренутно вам је Монте Карло база, а да ли сте размишљали једног дана где ћете живети са породицом или то није ни толико битно, јер смо сви, уствари, грађани света?

"Лепо је имати опције за живот широм света, али за мене је Србија увек била једини истински дом. То више пута поносно истичем. Како сам напунио 15 година, тако сам почео да се селим и најдуже сто сам се задржао у једном месту у низу је било месец дана. Осим моје Србије, Београда и Копаоника, нисам развио неку посебну припадност неком граду или земљи у иностранству.

Оно што знам је да срцем и душом припадам мојој породици и да када ми се каријера заврши, са задовољством ћу почети и ја да се прилагођавам њима и њиховим потребама, као што су то они радили и за мене сада када ми је то потребно. Недавно сам разговарао са неколицином наших веома успешних младих људи који су сада у Сан Франциску, у Америци и раде у различитим компанијама - сви имају исти осећај - само један је дом, само један је град за који можеш да кажеш да је твој. За мене је то Београд", нема дилему један од најбољих тенисера света свих времена.

(Мондо)

 

Коментари / 0

Оставите коментар