Нешић: ''ДРПОС'' нам је украо мандате

Вршилац дужности предсједника ДНС на нивоу РС Ненад Нешић, посјетио је у понедјељак, 13. јануара 2020. године просторије Градског одбора ДНС у Бијељини гдје је искористио прилику да са страначким колегама поприча о раду странке и плановима за будућност.

Република Српска 16.01.2020 | 13:51
Нешић: ''ДРПОС'' нам је украо мандате

За портал „Дешавања у Бијељини“ истакао је да га је изненадила и затекла оставка Марка Павића на мјесто предсједника ДНС.

Нисам очекивао Павићеву оставку

„Нисам очекивао да ће господин Павић поднијети оставку. На неки начин, не само што ме је затекло, него на неки начин и погодило. У више наврата сам изјавио да господина Павића посматрам као другог оца, јер ми је доста помогао у политичкој каријери и на неки начин дао прилику да будем ово што сам данас.

Очекујем да ће, након свега што се десило у протеклом периоду, ДНС доживјети препород, консолидацију снага и да ћемо ући спремни у локалне изборе 2020. године“, рекао је Нешић.

Нешић сматра да ће ДНС на сљедећим изборима потврдити да су из свих подјела и свих раздора изашли јачи, чвршћи и јединственији и да ће остварити добар изборни резултат. Он истиче да су амбиције одређеног броја појединаца довеле до раскола и цијепања ДНС-а.

’’ДРПОС’’ нам је украо мандате

„Ако говоримо о расколу који се десио када је настао ДЕМОС или популарније речено „ДРПОС“, имамо личне амбиције одређеног броја појединаца. „ДРПОС“ их зовемо из разлога што су то људи који су нама украли мандате. Наиме, ДЕМОС није учествовао на изборима 2018. године, него су то мандати освојени на листи ДНС.

Као што се може видјети, обично чланство је остало у ДНС, а у ДЕМОС је отишао одређен број функционера који су били уцијењени позицијама на којима су се налазили и било је или пређите у ДЕМОС или ћете изгубити позицију на којој се тренутно налазите. Ја мислим да ниједан посао који се ради под уцјенама, не може се радити ваљано, а поготово не посао гдје крајњи суд доноси народ“, објаснио је Нешић за „Дешавања у Бијељини“.

Предсједништво ДНС-а, како каже, је остало у пуном саставу, значи нико није напустио странку осим што су предсједник и замјеник предсједника поднијели оставку.

За портал „Дешавања у Бијељини“, Нешић је потврдио да ће Родић 25. јануара бити изабран за предсједника ГО Приједор. Поред тога, истакао да је ДНС републичка странка и да је и поред тога што је остала без једне трећине мандата, сигурно јака.

„Од дванаест, у ДНС-у је остало осам мандата. Ако говоримо на нивоу БиХ, можемо рећи да је сто посто мандата остало у ДНС и у сваком случају, ДНС ни у једном случају није у подређеном положају у односу на ДЕМОС. Можда се то тако представља народу, али ево, и задња истраживања која су рађена, између осталог и на простору Бијељине, гдје је можда тај ДЕМОС и најјачи - показују да је ДНС испред ДЕМОС-а.

ДЕМОС је прије неки дан славио годину дана свога постајања, а ДНС ове године слави 20 година постојања. Ми смо, значи, у најбољој могућој снази - имамо континуитет наших претходника и ДНС ће на томе даље заснивати своју политику“, рекао је Нешић.

Избор Божовића – побједа разума

Избор Млађена Божовића за министра у Савјету министара Нешић назива побједом разума.

„На неки начин побиједио је разум. Предложили смо човјека који долази из Источног Сарајева, а не човјека који не знамо ни ко је ни одакле је, ни које је вјере ни које националности. Он се изјашњава као Италијан, а ја знам да је 2014. године пред опште изборе, тај човјек гласио за једног од кандидата за члана Предсједништва испред реда српског народа“, изричит је Нешић.

Беспотребно компликовање избора Божовића у Савјет министара сматра нерашчишћеним рачунима унутар СДА.

„Наши коалициони партнери и све странке које учествују у новом савјету министара су изјавили да је прихватљив сваки кандидат који прође безбједоносне провјере и провјере ЦИК-а. Господин Божовић је прошао и безбједоносне провјере које је радила СИПА и провјере ЦИК-а и према акту који смо добили он испуњава услове да буде министар у Савјету министара.

Поред тога, Божовић има све и људске и професионалне особине да може бити министар. Питање је да ли неко покушава извући неку ситну корист и профитирати зато што Божовић није изабран у пакету са свим осталим министрима и на тај начин покушава да извуче неку корист на нивоу РС или нивоу БиХ.

Желим да напоменем да се гласало у пакету за све министре у Савјету министара, а да је Божовић једини изузетак и да се за њега гласало појединачно из разлога што је провјера каснила један дан.

Наиме, ми смо у 12 .00 часова имали Парламент БиХ, а у 11.30 часова је стигла провјера из СИПЕ да господин Божовић испуњава услове да буде министар у Савјету министара“, навео је за портал Дешавања у Бијељини Ненад Нешић.

(Дешавања у Бијељини)

 

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Приједор

16.01.2020 13:46

Немам ништа против нешића члан сам днс али странка губи рејтинг то је већ одавно познато у приједору днс у власти нема неку подршку коалиције све је то грубо речено силовање у власти нема више љубави између днс и снсд и моје мишљење је да се то неће добро завршити за днс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро из Модриче

16.01.2020 14:58

Тебе кад би неко укр'о, вратио би одмах кад би видио шта је укр'о.

Name

Јаффа

16.01.2020 14:59

Кад видим ко се пита и одлучује добијем позитивну енергију што сам са породицом отишао.

Name

БИЦЕ ВАМА ДРПОС

16.01.2020 17:02

ТЕК ЈЕ САД ПРОПАО ДНС НА КОГА ЈЕ СПАО ДА ГА ВОДИ

Name

ха

17.01.2020 06:11

Зна се коме су засметали ..мангупи.. у разним странкама па их вјесто распарцао на комадице..професор за смицалице

Name

Џаба кречите

16.01.2020 13:49

Ускоро ће вама нови одливи из Днс-а, како старог чланства тако и ових што су вам дошли послије избора 2018 као нека појачања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕТКО ГАШЕВИЋ

16.01.2020 16:58

Ја сам напустио сам онов дана када се Нешић самопрогласио предсједником. Ко ће нормалан бити у партији на чијем челу је један Нешић. Он да некога назива дрпосом, тиме само говори о својој некултури, неваспитању и о томе колики је он медиокритет. Нисмо још чули ни једног предсједника партије да погрдно назива ни опозиционе партије, то може само један криминалац као што је тај Нешић. Јасно је свима да ће кад не буде требао Додику завршити тамо гдје му је мјесто, иза решетака на дужи рок, имају доста материјала за њега. Ако буде у Фочанском затвору ићи ће му неки наши у посјету, као Чедомир Сарић и Јеленко Васиљевић, ја нећу сигурно, срамота ме је!

Name

С.Л.

16.01.2020 18:36

Има и СДС своје дрпосе који су послије избора однијели мандат и постали папци.

Name

израелац

16.01.2020 13:50

ја негдије читао да павићева неопозива оставка вуче распад сранке и судски епилог... као да је нарушен статут странке и да је нелегално све ако павић не сазове неки одбор ил шта.. углавном има увијек неких адута уполитици да никад нису чиста посла.. значи да ми обични људи немамо утицаја и пасивни смо проматрачи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

16.01.2020 14:09

Дрпос вам украо мандате , а ви од народа Дрпате све сто вам додеје под руку . Све су странке ДРПОС само Дрпате и пуните дјепове милијонима а просјецна пензија 300 км плата љекара1100 км уцитеља 900 км . Срам да вас буде Дрпоси .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

16.01.2020 14:53

Браво Митре.И онда казу засто народ одлази или казу неце народ да ради.

Name

Гоца БЛ

16.01.2020 14:54

Опет квази политицари дрзе придику. А резултати рада-мислим на оно сто није покрадено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

16.01.2020 15:18

Од Днс-а нема ништа то ће вријеме показати. А овај је прави и доказани дрпсовац и такви су данас нажалост предсједници странака зато народ и оде из ове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

16.01.2020 15:23

Еееее, гадно, зар не??? Како сте ви постали битни разваливши СДС, тако сад ДЕМОС вас. Жањеш како сијеш....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxл

16.01.2020 15:36

Сви сте ви на власти ДРПОСИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ Републике Српске

16.01.2020 16:12

Док год је овакав изборни закон постојаце и папци и "Дрпоси", једноставно док год мандати не буду припадали странкама које су их својиле бице овако, на изборима треба увести затворене листе, електронско гласање и цензус подици на 10 %, так тада це се политицка сцена очистити од оних који не маре за народ који их је изгласао већ гледају коме це се скупље продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд

16.01.2020 16:12

“У више наврата сам изјавио да господина Павића посматрам као другог оца, јер ми је доста помогао у политичкој каријери и на неки начин дао прилику да будем ово што сам данас.” Кромањонац је постао криминалац, као и други отац! Гадови болесни!!! Само нови Голи оток може да нас спаси!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

16.01.2020 17:11

Слажем се да цензус треба подићи бар на 10%,да ове ситне јајаре које добију мали број гласова продју најбоље,јер своје биједне мандате скупо продају.Што се тиче мандата,они треба обавезно да припадају странци и тако би се избјегла трговина,али то изгледа никоме не одговара,Ова политичка сцена је у правом смислу ријечи,БУВЉАК.

Name

Директ

16.01.2020 16:35

Добро јутро, Несицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готови сте

16.01.2020 17:28

Крећу масовни изласци из Днс. Ускоро почиње и то медијски све. Ти си мој Нешићу толико обавјештен да не знаш да су ти већ неки договорили прелазак у друге партије...

ОДГОВОРИТЕ