Приједор: Једни задовољни, други негодују

Одборници Скупштине града Приједора недавно су усвојили одлуку о скраћењу радног времена недјељом правним лицима и предузетницима који обављају трговачку, занатску и услужну дјелатност на подручју града.

Република Српска 15.01.2020 | 21:09
Приједор: Једни задовољни, други негодују
Из Одсјека за привреду Приједора саопштено је да је одлука о радном времену донесена на 33.сједници Скупштине града  Приједора а објављена 26. децембра у градском Службеном гласнику и ступила на снагу осмог дана од њеног доношења.
 
Овом одлуком одређује се радно вријеме у зимском и љетном периоду радним данима и недјељом.
 
Љетни период траје од 1. априла до 30. септембра, а радно вријеме је од 7 до 23 часа, зимски период је од 1. октобра текуће до 31. марта наредне године, с радом од 7 до 22 часа.
 
Скупштинска одлука о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговачку занатску и услужну дјелатност већ се спроводи у граду на Сани.
 
Новина је и то да је радно вријеме недјељом скраћено и траје до 13 часова.
 
Грађани поздрављају ову одлуку и како кажу и обичан радник би требало да се одмори и више времена проведе са породицом.
 
Међутим, има и оних који нису сагласни са скупштнском одлуком.
 
Био је предвиђен рад недјељом од 8 до 16 часова али су одборниоци то скратили на радно вријеме од 8 до 13 часова.
 
Предложеним текстом била је обухваћена и производна дјелатност, али је то на захтјев одборника изостављено, као што је избрисана и обавеза драгстора да раде 24 часа, а дата им могућност да раде непрекидно.
 
Надзор и контролу спровођења одлуке вршиће само тржишна инспекција, а не и комунална полиција како је у предложеном тексту било предвиђено, а казне за неистицање и непоштовање радног времена крећу се од 1.000 до 3.000 КМ за правна лица, односно 500 до 1.500 КМ за одговорно лице у правном лицу и за предузетнике.
 
(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

15.01.2020 21:04

У Приједору је колапс. СНСД и ДНС ће се потаманити. Од онаквог ДНС-а шта остаде. Шта им миле уради то у историји још није забиљежено. Ни име му немогу великим словом написати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЛАПС

16.01.2020 06:01

Приједор је у колапсу од 1992. године. Руководства се мјењају и мјењају, али је пракса остала иста. Лоповлук и подметања. Ни развоја, ни нових послова, ничега у том граду нема. А све је запечатио Марко Павић. Читав посао тог човјека је да све муља, да ништа не каже кад говори, да сваког паметнног човјека отјера, да сваку нову идеју одбаци. Невјероватно како тај човјек не може ментално и неће да подржи ништа ново, ништа паметно.Град је постао стјециште нарко дилера и зеленаша. Омладина је дрогирана или пијана. Да није Мире Цикоте којом се управља из Загреба ништа ту вриједно помена не би било. Рудници Љубија су некада били гигант. Сада су мала ојађена фирмица која ради за Митала, Марка и Јелачу, којег је Додик на име жене ставио да буде директор, иако је на примјер из Приједроске банке био отјеран, као потпуно неперспективан економиста. И шта очекивати кад је Мућак главна економска снага тог малог јадног и заосталог града.да не буде забуне. Мућак јесте вриједан човјек и не рфади се уопште о критицви људских вриједности. Али за град је потребно много више.Огавна мала касаба. То је Приједор сада.

Name

Мањача

15.01.2020 21:04

Ма треба багру натјерати да ради 24 сата дневно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мррц

15.01.2020 21:54

Знаци радник у опстини средња спрема им недјељно два слободна дана + празници + годишњи. а радник код приватника рецимо трговац од тога нема ништа..па шта мисли та проклета Влада на зло им свануло

ОДГОВОРИТЕ
Name

сандокан

16.01.2020 15:47

у овом граду је колапс и катастрофа

ОДГОВОРИТЕ