Њој је Бора посветио 3 најпознатије песме, била је једна од најлепших жена!

Била је једна од најтраженијих манекенки седамдесетих година, девојака које су у Југославији радиле пуном паром. Није тада било пуно њих који су снимали рекламе и носили ревије па је Биљана Невајда Шевић била тада јако запослена.

Забава 15.01.2020 | 17:17
Њој је Бора посветио 3 најпознатије песме, била је једна од најлепших жена!

У међувремену је живот променила, окренула се послу угледне галеристкиње, постала срећно удата мајка, данас и бака. Поносна је Биљана на све што је у животу прошла, а чињеницу да је за Бору Ђорђевића била фатална – тада није схватала.

У свет манекенства ушла је због своје висине, пре тога бавила се гимнастиком, а онда је 1968. године дефинитивно отишла у свет лепоте. Инспирисала је и неке од креација за Кристиана Диора, а на простору бивше државе путовала је више пута месечно. Тридесет реклама је снимила у Словенији, а у Дубровник је путовала и до пет пута месечно.

Свет познатих и славих довео ју је и до Боре Ђорђевића. У редакцији тадашњег часописа ‘Нада’ била је вече посвећена женама амбасадора, а на истој је и Биљана била гост. Присетила се да су тада свирали Балашевић и Бора.

Док је свирао ‘Лутку с насловне стране’, Бора је први пут видео Биљану. Прошло је десетак дана, а Ђорђевић је био у Сплиту. Била је и Биљана па су се запричали и рокер је потпуно полудео за лепом манекенком.

Веза је потрајала шест месеци, а Биљана је открила медијима да Бори никад није потпуно веровала па је одлучила да га остави. У том се тренуку и заљубила у другог, па је због тога напустила и Бору и Београд. Одселила се у Сарајево и живот јој је отишао у неком другом правцу, удала се и добила дете.

Једна од најлепших девојака с Дедиња ломила је мушка срца, а Бора јој је написао чак три песме, од којих је најпознатија ‘Остани ђубре до краја’. Када су се растајали, стихове јој је и прочитао.

"Било је вече. Звони телефон, јавља се Бора. Моли ме да се нађемо ‘Под липом’ да ми прочита песму коју ми је написао. Спремим се и одем, кад тамо… Баш као у песми: ‘Док стоји за шанком делимично пијан, мрзећи помало и себе и друге, убија лагано коњак, цигарете’ . Седнемо за сто и он ми онако у даху, из своје чувене свеске, у коју је писао стихове, прочита: ‘Нисам од оних који цвиле, више те немам и шта ту могу, бар се насмеши када ме видиш, остани ђубре до краја!’ У први мах ми је то „ђубре“ звучало помало грубо, али кад сам схватила да је то „ђубре“ заправо једна опасна, феноменална особа којом је он очаран, а она га немилосрдно оставља, дефинитивно ми се допала песма! Међутим, то је било све. У том тренутку није изазвала никакав потрес у мени. Сећам се да сам чак била равнодушна и када су ту ствар пуштали на мојој свадби. Уопште ме није дотицала", рекла је Биљана готово 40 година након што је песма угледала светлост дана.

Извор: Ало.рс Фото: фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар