Квалификације за Аустралијан опен прекинуте

Пожари у Аустралији, који су прогутали више од 100.000 квадратних километара природе, испунили су ваздух штетним честицама због којих су у данас (сриједа) обустављане квалификације за први тениски гренд слем у 2020. Када су настављене – прекинула их је киша.

Тенис 15.01.2020 | 09:27
Квалификације за Аустралијан опен прекинуте

Дан раније је тенисерка из Словеније, Далила Јакуповић, пала на терену јер није могла да дише нормално, но то њено гушење, због ког се уплашила за свој живот (а и сам снимак је за гледаоце био врло узнемирујући), није био једини проблем.

У уторак се гушила и Ежени Бушар, која је свој квалификациони меч ипак успјела да заврши, али тек после лекарске интервенције, а чак и у оближњем Кујонгу морао је да буде прекинут егзибициони дуел између Марије Шарапове и Лауре Зигемунд.

На све то, ове среде су тениски дуели најпре заустављени због “квалитета” ваздуха, а онда и други пут, због јаке кише. Прекинути су, поред осталих, и мечеви у којима су у квалификацијама за Аустралијан опен играли и српски тенисери: Виктор Троицки је водио са 6:4, 5:1 против Американца Бредлија Клана, а Никола Милојевић и Јапанац Таро Данијел, осми носилац у прелиминарним борбама, морали су да напусте терен при резултату 5:5 у првом сету.

Усљед оваквих дешавања на терен нису ни изашли Данило Петровић против Француза Енца Кокоа, нити две српске тенисерке које су требало да се састану у српском дербију, Олга Даниловић и Јована Јовић.

Организатори Аустралијан опена се надају да ће најављена олуја бар мало “прочистити” ваздух, али његово загађење је – огромно.

То и не чуди, имајући у виду колико је страшна катастрофа која је погодила Аустралију: потпуно је изгорела површина коју заједно имају Србија (око 88 хиљада квадратних километара) и Црна Гора (око 13,8 хиљада). Тих 100.000 квадратних километара је површина коју можете да замислите и као квадрат чије су странице по 316 километара – а све што је унутар тог квадрата остало су спржена земља, лешеви милиона животиња, док је страдало и најмање 28 људи.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар