Опроштај од Неде Арнерић биће у четвртак

Дива југословенског филма Неда Арнерић биће кремирана, а пријатељи и колеге опростиће се од ње у четвртак на комеморацији у Југословенској кинотеци.

Забава 14.01.2020 | 18:01
Опроштај од Неде Арнерић биће у четвртак

Глумица која је на сцени од своје 16. године пронађена мртва прошлог петка у свом стану у Београду.

На комеморативном скупу од 12 часова у Југословенској кинотеци (Узун Миркова 1), од последње филмске звезде опростиће се пријатељи и колеге.

Након говора поштоваоци њеног лика и дела моћи ће да погледају филм "Уклети смо, Ирина", који је снимљен 1973. године. Македонски редитељ Коле Ангеловски је главне улоге поверио Неди и Велимиру Бати Живојиновићу.

Отац, син и снаха живе у воденици која се налази у планини. Син одлази у војску, а у воденици остају отац и снаха сами. Заједнички живот оца и снахе у једној просторији, рађа забрањену љубав и страст, када се син врати, настаје драма.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да ће урна са посмртним остацима глумице бити положена у Алеји заслужних грађана у Београду.

"Град Београд одаје почаст Неди Арнерић, нашој великој глумици, која је током каријере остварила значајне улоге како на домаћој тако и на међународној сцени. Била је миљеница филмског платна, носилац бројних награда у Србији и Југославији и оставила траг у филмској уметности на који смо сви поносни", рекао је градоначелник Београда, саопштио је Беоинфо.

Испраћај за кремацију је у суботу, 18. јануара, у 16.30 часова на Новом гробљу у Београду. Чланови Недине породице ће урну касније положити на церемонији далеко од очију јавности.

(Курир.рс/ Фото: Драгана Удовичић)

Коментари / 0

Оставите коментар