Звезди враћен бод и смањена казна, могућ нови меч

Управа АБА лиге вратила је бод кошаркашима Црвене звезде и умањила новчану казну београдском клубу, који није дошао у Подгорицу на утакмицу против Будућности у 13. колу регионалног такмичења.

Кошарка 14.01.2020 | 15:34
Звезди враћен бод и смањена казна, могућ нови меч

Како се наводи у саопштењу на сајту АБА лиге, Жалбена комисија састављена од председника Боштјана Коритника и чланова Крунослава Штенгла и Милована Звијер, једногласно је одлучила да преиначи одлуку дисциплинског судије донету 4. јануара.

Звезда је тада кажњена одузимањем бода и са 20.000 евра пошто није дошла на утакмицу против Будућности, а тај меч регистрован је 20:0 за подгорички тим.

Звезда се жалила на ту одлуку, жалба је усвојена па јој је враћен бод и умањена је казна на 15.001 евро. Такође, укинута је и казна покривања трошкова организације утакмице, доласка судија и делегата.

Обавеза Црвене звезде да сноси трошкове организације, доласка судија и делегата на утакмицу 13. кола АБА лиге остаће на снази уколико надлежни органи АБА лиге не донесу одлуку о новом термину утакмице, пише у саопштењу.

(Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар