Потписан споразум о сарадњи СДС-а и СНП-а

„Обје партије су дио народњачког покрета и много тога дијелимо заједничког. Ми желимо да ширимо круг пријатеља а међу нама има много пријатељстава која сежу много година уназад и тај печат сарадњи и међусобном разумијевању дали смо и ја и господин Поповић“ – казао је предсједник СДС Мирко Шаровић данас након потписивања споразума о сарадњи Српске демократске странке (СДС) и Српске народне партије (СНП).

Република Српска 13.01.2020 | 14:13
Потписан споразум о сарадњи СДС-а и СНП-а

„Сарадња Српске демократрске странке и Српске народне партије не почиње са овим даном већ ми сарађујемо већ дужи временски период  и овим споразумом та сарадња се само озваничава и још интензивније наставља“ – нагласио је Шаровић данас у Београду.

Он је казао да ће се споразум искористити да развијамо међусобну сарадњу, да искуства које имају и СДС и СНП буду искориштена за напредак наших странака али и нашег друштва. 

„Искуство које господин Поповић посједује кроз дјеловање у Влади Србије и издизање у први план иновација, технолошког развоја, ИТ сектора могу бити значајна искуства за нас“ – истакао је Шаровић и додао: 

„Српска демократска странка ове године слави 30 година постојања и планирамо направити велики догађај и ја позивам господина Поповића да буде наш драги гост и да увелича тај велики тренутак наше странке“.

Предсједник Српске народне партије (СНП) и министар без портфељау  Влади Србије Ненад Поповић казао је да му је веома драго што потписује споразум са Српском демократском  странком једином патијом која је старија од Републике Српске. 

„Ми смо идеолошки и програмски двије веома блиске партије, партије десног центра и логична је наша сарадња. Наше основне вриједности су државотворност, партиотизам, демократија, национално јединство српског народа, његовање породичних вриједности као и његовање и очување националног наслеђа“ – истакао је Поповић.

Предсједник СНП-а је нагласио да је Српска демократска странка, заједно са народом и војском истински оснивач Републике Српске. 

„СДС је доносилац кључних одлука у историји Републике Српске, од проглашења Републике Српске на Свети Стефан 1992. године, преко дониошења Устава и политичког организовања српског народа у одбрани свог права на слободу и самосталност па све до историјског споразума о паралелним везама између Србије и Републике Српске који је потписан 2001. године, који је потписао управо мој пријатељ Мирко Шаровић“ – казао је предсједник СНП-а.

Споразумом је дефинисано да је и за Српску народну партију и за Српску демократску странку Косово је неотуђиви дио Републике Србије. 

Српска демократска странка и Српска народна партија дају подршку очувању Српске православне цркве у Црној Гори у нади да ће и српски и црногорски народ сачувати Српску православну цркву у Црној Гори и јединством сачувати све наше манастире и светиње. 

Прије почетка састанка на коме је потписан Споразум о сарадњи двије странке, присутне је поздравио Миодраг Дака Давидовић, познати црквени ктитор поријеклом из Црне Горе.